Rețeta Ramonei Olaru de gogoși pufoase. Se prepară extrem de simplu și ai nevoie de doar câteva ingrediente
Publicat pe 10.10.2025 la 13:20 Actualizat pe 10.10.2025 la 13:20
Ramona Olaru și-a adus aminte de gustările copilăriei, așa că s-a pus pe treabă. Asistenta TV a preparat cele mai pufoase gogoși, ca la mama acasă. Iată cât de ușor se pregătesc!
- Ramona Olaru pregătește cele mai pufoase gogoși
- Cât de simplu se prepară
Ramona Olaru s-a lăsat răscolită de amintiri, iar vremea de afară a convins-o să prepare desertul copilăriei sale. Asistenta TV le-a oferit urmăritorilor de pe rețelele sociale rețeta celor mai pufoase gogoși, care nu necesită mult timp petrecut lângă aragaz.
Desertul Ramonei Olaru din copilărie
Fosta iubită a lui Cuza de la Noaptea Târziu s-a filmat în timp ce prepara gogoși pufoase. Asistenta TV obișnuia să mănânce acest desert în copilărie, iar dorul de casă, dar și vremea de afară au făcut-o pe aceasta să gătească. Preparatul necesită maximum o jumătate de oră petrecută în bucătărie.
„Vremea de afara m-a dus cu gandul la cele mai fluffy gogosi din copilarie!
Maxim jumatate de ora si sunt gata de consumat!
Iar in apartament miroase a <<acasă!>>” a scris Ramona Olaru, pe TikTok.
Pentru a prepara gogoșile veți avea nevoie de:
- 300 g de iaurt;
- 150 g de făină;
- două pliculețe de zahăr vaniliat;
- o esență de vanilie;
- un praf de copt;
- două ouă;
- coajă rasă de lămâie.
Mod de preparare
Într-un bol se adaugă cele 300 de grame de iaurt, cele două ouă, esența de vanilie, zahărul vaniliat, coaja rasă de lămâie și un praf de sare. Ulterior, se amestecă totul foarte bine, până se formează o compoziție lichidă. După ce s-a obținut rezultatul dorit se adaugă faină, praful de copt și se amestecă din nou, de preferat cu o spatulă, până se obține o textură aproape identică cu cea de aluat, dar puțin mai lichidă.
Se pune la foc mic o cratiță cu ulei, iar după ce acesta s-a încins, se adaugă pe rând gogoșile, luate cu o linguriță. După ce s-au prăjit, se scot într-un bol cu un șervețel în el. În funcție de preferințe, acestea se pot servi cu ciocolată sau cu gem.