Live acum In culisele celebritatii
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » 4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid

4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid

Publicat pe 17.11.2021 la 11:21 Actualizat pe 17.11.2021 la 11:21

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie și se va termina pe 25. În această perioadă, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală, astfel că majoritatea elimină dulciurile din alimentație. Ei bine, noi ne-am gândit să îți prezentăm 4 rețete de dulciuri de post pe care le poți pregăti foarte rapid atunci când ești pe grabă și simți nevoia să mânânci un desert.

Rețete de dulciuri de post fără coacere

unsplash

În perioada postului, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală și la deserturile delicioase. Ei bine, noi ne-am gândit să îți prezentăm 4 rețete de dulciuri pe care le poți pregăti foarte rapid și le poți consuma în orice moment al zilei.

Prăjitură de post fără coacere cu mere și biscuiți

Ingrediente

-500 g biscuiti simpli, de post

-1 kg mere rase

-100 g zahar

100-200 g miez de nuca

-1 varf de cutit scortisoara

-vanilie

Mod de preparare

Se rad merele și se pun pe foc, într-o cratiță, cu zaharul, miezul de nucă taiat sau sfărâmat nu foarte fin, vanilia si scorțișoara. Se lasă pe foc, amestecand des, până când scade tot lichidul. Se lasă la racit.

Se așaza intr-o tavă o bucată de folie de plastic sau pungă. Se pun un strat de biscuiți, un strat de mere, iar un strat de biscuiti, iar mere, la urma să fie biscuiti.

Se acopera cu folia alimentară, se pune o greutate deasupra (un blat de lemn) si se lasă la rece câteva ore. Trebuie sa stea minim 2 ore. În acest timp biscuiții absorb umezeala de la mere și se inmoaie.

Prăjitură cu gem și aluat ras de post

Ingrediente

250g margarină

150g zahăr

100ml apă rece

550g făină

un plic praf de copt

esență de lămâie

2 pliculețe zahăr vanilat

un praf de sare

400g gem de prune

50g nucă

Mod de preparare

Amestecă margarina la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie.

Peste acestea adaugă apa și continuă omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve. Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de margarină, zahăr și apă. Trebuie să ai un aluat nelipicios, dar ușor moale.

Un sfert din aluatul rezultat învelește-l în folie alimentară și pune-l în congelator până când se va întări bine. Acest lucru durează aproximativ 15-20 de minute. Pentru a scurta timpul de stat la congelator poți împărți aluatul în bucățele mai mici.

Întinde restul de aluat într-o tavă pentru prăjituri cu dimensiuni aproximative de 25x35cm.

Mai departe amestecă gemul de prune cu nuca tocată grosier. De asemenea poți adăuga în gemul de prune puțină esență de rom sau zahăr vanilat pentru a-l aromatiza.

Întinde gemul peste foaia de aluat din tavă, apoi scoate din congelator aluatul congelat și rade-l deasupra prăjiturii într-un strat uniform.

Coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când se va rumeni frumos deasupra.

”Cheesecake”de post fără coacere

Ingrediente

1 cană caju

1 cană sos de mere

3 linguri ulei cocos virgin (vi-l recomand pe acesta)

¼ cană miere

2 linguri suc de lămâie

½ linguriţă extract pur de vanilie

1 linguriţă scorţişoară

Ingrediente aluat:

1 cană sau ceva mai mult de curmale fără samburi, stafide sau prune (sau un mix din toate trei)

1 cană migdale sau alte nuci (vi le recomand pe acestea)

1 linguriţă scorţişoară

¼ extract pur de vanilie

1-3 linguri apă (după cum este nevoie)

Mod de preparare

Nucile caju se lasă la înmuiat peste noapte.A doua zi, acestea se scurg, se clătesc şi se lasă la uscat.

Într-un blender se amestecă toate ingredientele pentru cheesecake până ce se omogenizează perfect.

Amestecul se pune deoparte şi se prepară aluatul.

Amestecă toate ingredientele pentru aluat în blender. Dacă aluatul este uscat, adaugă apă după necesitate. Aluatul nu ar trebui să fie prea amestecat şi lipicios.

În continuare, aşează aluatul prin presare pe fundul unei tăvi de copt sau al unui alt tip de tavă.Pune umplutura peste aluat.

Lasă prăjitura la frigider timp de cel puţin o noapte până când se întăreşte pentru a nu se sfărâma atunci când o tai.

Tort de biscuiți de post

Ingrediente

450 g biscuiti de post

3 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

400 ml apa

1 lingura cacao

1 lingurita esenta de rom

100 g miez de nuca

100 g rahat multicolor

50 g stafide aurii

un praf de sare

nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Sfărâmați biscuitii intr-un vas, dar lasați și bucăți mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Se taie miezul de nuca grosier si cat mai uniform, daca se poate.Rahatul il puteți tăia în cuburi mai mici. Hidratați stafidele în apă cu esență de rom. Se ametecă toate ingredientele într-un vas încăpător.

Caramelizați 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, în functie de cat de dulce doriți tortul, dar trebuie avut în vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci. Desfaceți cacaua în putină apă rece, apoi adaugați si restul de apa trecută la ingrediente si turnați acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.

Amestecați energic, dar cu mare grijă să nu ne ardă vaporii degajati, apoi lasați siropul la foc incet până când se topește zahărul care se solidifică la contactul cu apa. Ridicați siropul de pe foc, adaugați in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il puteți turna fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul. Tapetați o formă de chec cu folie, intindeți compozitia in ea si se presează bine. Se dă forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi puteți răsturna tortul pe platou si il puteți orna cu nucă de cocos sau cacao.

Secrete utile pentru dulciurile de post fără coacere

Toate dulciurile fără coacere se prepară repede, ingredientele sunt simple și la indemână, iar rezultatul este mereu delicios. Prepararea prajiturilor de post care nu mai trec prin cuptor este un fel de joacă în bucătărie. Nu trebuie să fii mare specialist sau să ai cursuri de cofetarie, iar succesul este garantat.

Marele secret al acestor prăjituri simple și rapide este ca ingredientele de bază pot fi variate si te poti adapta rapid la ceea ce ai în casa. Aromele si detaliile prajiturilor sunt la libera alegere a celui care le prepară.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Cum se simte ispita Lala de la Insula iubirii pe ultima sută de metri cu sarcina. Va naște la finalul lunii mai
  • Ispita Lala de la Insula iubirii se pregătește să devină mamă pentru prima dată
  • Bruneta va avea o fetiță
Showbiz intern
Ce pasiune au copiii lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. Juratul este tatăl a doi băieți / FOTO
  • Ștefan Popescu și soția lui au împreună doi copii
  • Ce pasiune au băieții lor
Horoscop
Trei zodii care intră într-o perioadă de prosperitate. Nativii își găsesc echilibrul și trec printr-o schimbare importantă
  • Zodiile care intră într-o perioadă de prosperitate
  • Au noroc la bani și în dragoste
Emisiuni TV
Robert de la Mireasa, sezonul 11, primul mesaj după ce a fost eliminat. A părăsit competiția în gala de ieri
  • Robert de la Mireasa, sezonul 11, primul mesaj după ce a fost eliminat
  • A părăsit competiția în gala de ieri
Emisiuni TV
Visul românesc - Succes internațional. Românii au sărbătorit Paștele în stil tradițional, în Dubai. Cine sunt George și Camelia Avram, cuplul care nu și-a uitat originile
  • George și Camelia Avram au sărbătorit Paștele în Dubai
  • Cei doi și-au adunat oamenii apropiați
Beauty & Lifestyle
Cea mai bună destinație de vacanță din Scoția. Este un sat cu priveliști uimitoare și atmosferă liniștită
  • Cea mai bună destinație de vacanță din Scoția
  • Este un loc liniștit, cu peisaje spectaculoase
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Maru, filmat cum îl ironiza pe Rareş, înainte să moară: Ce ai, te hiperventilezi?
recomandare pe as.ro
Momentul dramatic care l-a făcut pe Sabin Ilie să se prăbuşească emoţional şi să piardă o avere!
Romania TV
Tragedie în lumea medicală. George și Emanuel, doi medici tineri, au murit. Aveau doar 28 și 31 de ani. Detalii teribile!
Romania TV
Georgiana Lobonț, despre DIVORȚ. Și-a iertat soțul până la urmă: ''A fost o greşeală pe care el a făcut-o, a fost ceva crunt. Toţi erau şocaţi
recomandare pe antena3.ro
Trei adolescenți au inventat un frigider care nu are nevoie de curent electric. Au găsit soluția în manualul de clasa a IX-a
recomandare pe antena3.ro
O „ploaie însângerată” lovește Europa în Săptămâna Mare. Un nor uriaș de praf saharian se îndreaptă și spre România
recomandare pe antena3.ro
Un copil moldovean din Italia a scris la școală o compunere despre cum tatăl lui o bate pe mama
recomandare pe playtech.ro
Drob de pui moale şi fin, perfect pentru Paşte. Paşii de urmat pentru a nu fi înnecăcios
recomandare pe playtech.ro
Câtă drojdie se pune la cozonaci. Secretul pentru a ieşi pufoşi şi copţi în mijloc
recomandare pe redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
recomandare pe redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
recomandare pe Ciao.ro
Vedetele din România care s-au călugărit. Au renunțat la celebritate pentru o viață în rugăciune
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
recomandare pe bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
recomandare pe Jurnalul.ro
Decalogul mesei pascale. Recomandările medicilor ca să nu ajungi la Urgență
recomandare pe a1.ro
Darisian Luncanu, complet îndrăgostit de iubita lui. Cum se înțelege actorul din Iubire cu parfum de lavandă cu „socrii”| EXCLUSIV