Live acum Spynews TV (r)
Prime time 19:00/ Petrecem in familie (r)
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » 4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid

4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid

Publicat pe 17.11.2021 la 11:21 Actualizat pe 17.11.2021 la 11:21

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie și se va termina pe 25. În această perioadă, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală, astfel că majoritatea elimină dulciurile din alimentație. Ei bine, noi ne-am gândit să îți prezentăm 4 rețete de dulciuri de post pe care le poți pregăti foarte rapid atunci când ești pe grabă și simți nevoia să mânânci un desert.

Rețete de dulciuri de post fără coacere

unsplash

În perioada postului, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală și la deserturile delicioase. Ei bine, noi ne-am gândit să îți prezentăm 4 rețete de dulciuri pe care le poți pregăti foarte rapid și le poți consuma în orice moment al zilei.

Prăjitură de post fără coacere cu mere și biscuiți

Ingrediente

-500 g biscuiti simpli, de post

-1 kg mere rase

-100 g zahar

100-200 g miez de nuca

-1 varf de cutit scortisoara

-vanilie

Mod de preparare

Se rad merele și se pun pe foc, într-o cratiță, cu zaharul, miezul de nucă taiat sau sfărâmat nu foarte fin, vanilia si scorțișoara. Se lasă pe foc, amestecand des, până când scade tot lichidul. Se lasă la racit.

Se așaza intr-o tavă o bucată de folie de plastic sau pungă. Se pun un strat de biscuiți, un strat de mere, iar un strat de biscuiti, iar mere, la urma să fie biscuiti.

Se acopera cu folia alimentară, se pune o greutate deasupra (un blat de lemn) si se lasă la rece câteva ore. Trebuie sa stea minim 2 ore. În acest timp biscuiții absorb umezeala de la mere și se inmoaie.

Prăjitură cu gem și aluat ras de post

Ingrediente

250g margarină

150g zahăr

100ml apă rece

550g făină

un plic praf de copt

esență de lămâie

2 pliculețe zahăr vanilat

un praf de sare

400g gem de prune

50g nucă

Mod de preparare

Amestecă margarina la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie.

Peste acestea adaugă apa și continuă omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve. Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de margarină, zahăr și apă. Trebuie să ai un aluat nelipicios, dar ușor moale.

Un sfert din aluatul rezultat învelește-l în folie alimentară și pune-l în congelator până când se va întări bine. Acest lucru durează aproximativ 15-20 de minute. Pentru a scurta timpul de stat la congelator poți împărți aluatul în bucățele mai mici.

Întinde restul de aluat într-o tavă pentru prăjituri cu dimensiuni aproximative de 25x35cm.

Mai departe amestecă gemul de prune cu nuca tocată grosier. De asemenea poți adăuga în gemul de prune puțină esență de rom sau zahăr vanilat pentru a-l aromatiza.

Întinde gemul peste foaia de aluat din tavă, apoi scoate din congelator aluatul congelat și rade-l deasupra prăjiturii într-un strat uniform.

Coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când se va rumeni frumos deasupra.

”Cheesecake”de post fără coacere

Ingrediente

1 cană caju

1 cană sos de mere

3 linguri ulei cocos virgin (vi-l recomand pe acesta)

¼ cană miere

2 linguri suc de lămâie

½ linguriţă extract pur de vanilie

1 linguriţă scorţişoară

Ingrediente aluat:

1 cană sau ceva mai mult de curmale fără samburi, stafide sau prune (sau un mix din toate trei)

1 cană migdale sau alte nuci (vi le recomand pe acestea)

1 linguriţă scorţişoară

¼ extract pur de vanilie

1-3 linguri apă (după cum este nevoie)

Mod de preparare

Nucile caju se lasă la înmuiat peste noapte.A doua zi, acestea se scurg, se clătesc şi se lasă la uscat.

Într-un blender se amestecă toate ingredientele pentru cheesecake până ce se omogenizează perfect.

Amestecul se pune deoparte şi se prepară aluatul.

Amestecă toate ingredientele pentru aluat în blender. Dacă aluatul este uscat, adaugă apă după necesitate. Aluatul nu ar trebui să fie prea amestecat şi lipicios.

În continuare, aşează aluatul prin presare pe fundul unei tăvi de copt sau al unui alt tip de tavă.Pune umplutura peste aluat.

Lasă prăjitura la frigider timp de cel puţin o noapte până când se întăreşte pentru a nu se sfărâma atunci când o tai.

Tort de biscuiți de post

Ingrediente

450 g biscuiti de post

3 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

400 ml apa

1 lingura cacao

1 lingurita esenta de rom

100 g miez de nuca

100 g rahat multicolor

50 g stafide aurii

un praf de sare

nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Sfărâmați biscuitii intr-un vas, dar lasați și bucăți mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Se taie miezul de nuca grosier si cat mai uniform, daca se poate.Rahatul il puteți tăia în cuburi mai mici. Hidratați stafidele în apă cu esență de rom. Se ametecă toate ingredientele într-un vas încăpător.

Caramelizați 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, în functie de cat de dulce doriți tortul, dar trebuie avut în vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci. Desfaceți cacaua în putină apă rece, apoi adaugați si restul de apa trecută la ingrediente si turnați acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.

Amestecați energic, dar cu mare grijă să nu ne ardă vaporii degajati, apoi lasați siropul la foc incet până când se topește zahărul care se solidifică la contactul cu apa. Ridicați siropul de pe foc, adaugați in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il puteți turna fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul. Tapetați o formă de chec cu folie, intindeți compozitia in ea si se presează bine. Se dă forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi puteți răsturna tortul pe platou si il puteți orna cu nucă de cocos sau cacao.

Secrete utile pentru dulciurile de post fără coacere

Toate dulciurile fără coacere se prepară repede, ingredientele sunt simple și la indemână, iar rezultatul este mereu delicios. Prepararea prajiturilor de post care nu mai trec prin cuptor este un fel de joacă în bucătărie. Nu trebuie să fii mare specialist sau să ai cursuri de cofetarie, iar succesul este garantat.

Marele secret al acestor prăjituri simple și rapide este ca ingredientele de bază pot fi variate si te poti adapta rapid la ceea ce ai în casa. Aromele si detaliile prajiturilor sunt la libera alegere a celui care le prepară.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Beauty & Lifestyle
Mica insulă din Oceanul Atlantic unde doar 200 de turiști o pot vizita zilnic. De ce a fost limitat numărul vizitatorilor
  • Mica insulă din Oceanul Atlantic unde doar 200 de turiști o pot vizita zilnic
  • De ce a fost limitat numărul vizitatorilor
Showbiz intern
Delia Matache, imagini de colecție alături de sora ei din copilărie. Fotografiile cu care artista și-a înduioșat fanii / FOTO
  • Delia Matache, imagini rare din copilărie alături de sora ei
  • Fotografiile pe care artista le-a făcut publice
Emisiuni TV
Georgiana Lobonț, declarații despre fiului lui Armin Nicoară. Cum s-a produs împăcarea dintre ea și saxofonist
  • Claudia Puican și Armin Nicoară și-au botezat fiul în urmă cu câteva zile
  • Georgiana Lobonț și soțul ei s-au numărat printre nași
Beauty & Lifestyle
Topul orașelor cu plajă pe care să le vizitezi din Spania. Unde poți face surfing și unde te poți bucura de liniște
  • Orașele ce merită vizitate din Spania
  • Care sunt zonele mai retrase
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Adriana Bahmuțeanu a ajuns la capătul puterilor. Vedeta trage la răspundere Protecția Copilului: „Le mai fac încă o plângere”
  • Adriana Bahmuțeanu a ajuns la capătul puterilor
  • Vedeta trage la răspundere Protecția Copilului
Stiri interne
Cum a reacționat un american, după ce a văzut prețurile dintr-un supermarket din România: ”Nu-mi vine să cred” | FOTO
  • Un american a fost surprins de prețurile din România
  • Cât l-au costat cumpărăturile
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
O ţară vecină cu România vinde case la 3.500 de euro pe internet. Mii de oameni s-au mutat deja aici
recomandare pe as.ro
Vedeta cu părinţi miliardari, surprinsă în metrou. „Nimeni nu m-a recunoscut”
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
recomandare pe antena3.ro
16 vecini de pe o stradă devin peste noapte cu 200 de milioane de dolari mai bogați
recomandare pe antena3.ro
O femeie care săpa în grădină a descoperit o comoară incredibilă. Înainte găsise un indiciu, dar n-a știut să-l interpreteze
recomandare pe antena3.ro
Un sportiv și-a făcut cont pe OnlyFans ca să aibă bani pentru Olimpiadă și acum a fost suspendat: „Am încremenit, asta e viața mea”
recomandare pe playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion în presa din străinătate? Imaginea la care nimeni nu se aştepta
recomandare pe playtech.ro
Temperaturi de peste 35 de grade Celsius, în România. Vine vara cu adevărat, spun meteorologii
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
recomandare pe redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
recomandare pe bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
recomandare pe bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe Jurnalul.ro
4 Zodii renasc în iunie 2025: Ce le aduce Jupiter în Rac și Venus în Taur
recomandare pe a1.ro
Orlando Zaharia, prima reacție în mediul online după ce cuțitul său de aur a câștigat sezonul 15 Chefi la cuțite. Ce a transmis