5 reţete de chiftele de post. Simple și gustoase pentru toată familia
Postul Pașteului a început, iar gospodinele încearcă să facă cele mai bune preparate pentru întreaga familie, dar fără a folosi ingrediente ”de dulce”. Noi vă prezentăm 5 rețele gustoase de chiftele gustoase de post, dar și foarte rapide.
- A început Postul Paștelui
- Iată 5 rețele de chiftele de post gustoase
Postul Pașterului a cel mai greu post de peste an, însă nu e niciodată imposibil. Chiar dacă trebuie să eliminăm din alimentația de zi cu zi anumite ingrediente, gospodinele pot oricând să înlocuiască produsele preferate cu altele la fel de gustoase.
În ceea ce urmează noi vă vom prezenta 5 rețele de chiftele de post care se fac foarte rapid, dar care sunt gustoase. Cu siguranță o să reușești să îți surprinzi toată familia.
Chitele cu orez
Ingrediente
Pentru chiftelele cu orez ai nevoie de: 6 cartofi, 5 căței de usturoi, o lingură de făină, un pahar de orez, ulei pentru prăjit, o ceapă, 200 de grame de pesmet, sare și piper.
Mod de preparare
Mai înainte de toate vei fierbe cartofii în coajă, iar după ce s-au răcit îi vei da prin răzătoarea mare. Orezul spălat se pune la fiert și va fi scurs.
În același timp amesteci cartofii cu orezul, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocată, sare, piper, o lingură de făină. Poți să mai adaugi făină dacă ți se pare moale compoziția.
Se ia cu o lingură și se formează chiftelele, apoi se dau prin pesmet și le prăjești în ulei încins.
Chiftele din legume
Ingrediente
Ai nevoie de 3 cartofi mari, 4 cepe, o căpățână de usturoi, 300-400 de grame de ciuperci, 1-2 linguri de făină, oregano, cimbru și piper, o lingură de delikat, o legătură de mărar și una de pătrunjel.
Mod de preparare
Se vor da cartofii pe răzătoare, iar ceapa se toacă mărtunt, după care usturoiul se piseză, ciupericile se toacă mărunt, dar și mărarul și pătrunjelul.
Toate ingredientele se amestecă cu piper, oregano, cimbru și se pune o lingură sau două de făină cât să se lege compoziția.
Se vor forma chiftelele și se pun în uleiul încins până când se vor rumeni pe ambele părți.
Chiftele de varză
Ingrediente
Pentru rețeta de chiftele cu varză ai nevoie de 500 de grame de varzp, 500 de grame de cartofi, 150 de grame de morcovi, 2 linguri de pesmet, o ceapă mare, o legătură de mărar, sare, piper.
Mod de preparare
Se toacă varza fideluță și se freacă cu puțină sare, iar ulterior se curăță cartofii de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
Se fierb 15 minute, după care se pasează. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică, iar ceapa se toacă mărunt și se călește în 2 linguri de ulei,
Toate ingredientele se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărtunt și pesmetul, după care se formează chiftelele și se pun în ulei foarte bine încins.
Chiftele cu soia
Ingrediente
Ai nevoie de: 100 de grame de soia granule, un cartof, două lingură de faină, 5 căței de usturoi, 3 linguri de apă, două linguri de ulei, sare, piper, o jumătate de lingură de boia și ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se vor pune granulele de soia la fier în apă cu sare și piper pentru 30 de minute, după care se vor lăsa la scurs. Se stoarce soia cu mâna ca să iasă apa din ele, după care o vei așeza într-un vas unde adaugi făină, usturoi pisat, cartoful dat pe răzătoarea mică, sare, piper, boia, ulei și apă. Se amestecă bine și se face compoziția.
Se formează forma de chiftele, iar acestea se prăjeesc până când devin aurii.
Chiftele de năud
Ingrediente:
Ai nevoie de două căni de năut, 3-4 fire de ceapă verde, o legătură de pătrunjel, usturoi, susan, 4-4 linguri de ulei de măsline, sare și piper, dar și condimente arăbești
Mod de preparare
Se lasă năutul la hidratat 4-5 ore, după care se fierbe. Se răcește, apoi se mixează cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, două linguri de ulei de măsline, condimente arăbești, sare și piper.
Se formează chifteluțele și se pun prin susan, apoi se stropesc cu ulei de măsline. Se vor pune la cuptor pentru 30-40 de minute.