Aperitive festive ușor de făcut. Idei pentru Sărbători
Gospodinele se pregătesc intens pentru masa de Crăciun, iar preparatele trebuie să fie ideale. Pentru a te bucura de o cină perfectă în familie sau cu prietenii apropiați, platourile cu aperitive nu pot să lipsească. Ele sunt delicioase și vei primi multe laude pentru pregătirea lor.
- Aperitive festive ușor de făcut
- Idei pentru Sărbători
Ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile de Iarnă, iar gospodinele se pregătesc de zor cu lista de cumpărături pentru aceste momente. Pentru a începe o masă delicioasă, aperitivele nu pot să lipsească și există câteva feluri pe care le poți găti. Ele se prepară rapid și sunt de efect. Îți vei surprinde plăcut invitații!
5 rețete de aperitive festive ușor de făcut
Rulouri cu brânză și nuci
Întindeți foile de plăcintă sau aluatul din foietaj. Tăiați aluatul în pătrate sau dreptunghiuri mici. Așezați pe fiecare bucată un strat subțire de brânză și nuci mărunțite. Rulați bucată într-o formă de rulou. Coaceți până când sunt aurii și crocante. Opțional, glazurați cu miere înainte de servire.
Tartină cu avocado și ou ochiuri
Așezați avocado pe feliile de pâine și adăugați jumătățile de ou ochiuri deasupra. Presărați cu sare și piper, iar opțional, adăugați un strop de fulgi de ardei iute sau semințe de susan.
Rulouri cu șuncă și cremă de brânză
Tăiați feliile de șuncă, apoi ungeți fiecare foaie de șuncă cu cremă de brânză, presărați ceapă verde și mărar, apoi rulați strâns. Tăiați în bucăți mai mici înainte de a servi.
Mini tarte cu legume
Folosiți aluat foietaj sau de tartă pentru a crea mini tarte. Umpleți-le cu un amestec de legume la alegere, cum ar fi broccoli, ciuperci, roșii și brânză. Coaceți până când aluatul este auriu și crocant.
Tartine cu brânză de capră și legume coapte
Coaceți felii subțiri de vinete, roșii și ardei în cuptor. Așezați-le pe pâine prăjită cu brânză de capră și presărați cu ierburi proaspete, cum ar fi cimbru sau busuioc.
Platouri cu aperitive festive care nu necesită gătit
Crudități cu hummus
Taie morcovi, castraveți, ardei, țelină și alte legume proaspete în bastonașe sau felii. Serviți-le cu hummus sau o altă pastă de năut pentru o opțiune sănătoasă și plină de proteine.
Rulouri de legume cu sos de iaurt
Folosiți felii subțiri de dovlecel, vinete și ardei pentru a înfășura legume proaspete, precum roșii cherry și castraveți. Așezați rulourile într-un sos de iaurt cu mărar și usturoi.
Sticks-uri de legume cu sos de avocado:
Tăiați legume precum morcovi, țelină, ardei și castraveți în bastonașe lungi. Serviți-le cu un sos de avocado, preparat din avocado copt, usturoi, lămâie și sare.
Bruschete cu roșii și avocado / mozzarella
Tăiați roșii cherry și avocado în cubulețe mici. Puneți-le pe feliile de pâine prăjită și presărați puțină sare de mare deasupra.
Bruchete de legume cu sos de iaurt și mărar
Înfigeți pe scobitori bucăți de legume colorate, cum ar fi roșii, castraveți și mozzarella. Serviți-le cu un sos de iaurt grecesc și mărar tocat.
Idei inedite de aperitive
Mini quiche cu spanac și brânză de capră:
Împărțiți aluatul în mini-forme de tartă, adăugați spanacul și brânza de capră, apoi turnați amestecul cu ouă și smântănă. Coaceți până când aluatul este aurit și ouăle sunt coapte.
Crostini cu ricotta, miere și nuci:
Prăjiți feliile de pâine tip baghetă și așezați pe fiecare un strat subțire de ricotta. Stropiți cu miere și presărați nuci mărunțite și rozmarin.
Crostini cu prosciutto și smochine:
Prăjiți feliile de pâine și așezați prosciutto deasupra. Adăugați smochinele și, dacă doriți, brânza și stropiți cu miere.