Ardei capia copți pentru iarnă. Rețeta simplă pentru fiecare gospodină
Această rețetă este una tradițională și multora dintre noi ne aduce aminte de copilărie. Bineînțeles, mirosul și aroma sunt inconfundabile și nu se compară cu borcanele cumpărate din supermarketuri. Spre deosebire de ardeiul iute, ardeiul capia nu crește ritmul cardiac și tensiunea arterială și vă poate ajuta să pierdeți în greutate.
- Ardei capia copți
- Rețeta pas cu pas
- Sfaturi pentru orice gospodină
Ardeiul este bogat în magneziu și vitamina B6. Aceste două vitamine sunt foarte importante pentru menținerea funcționării normale a sistemului nervos, ameliorarea anxietății și prevenirea atacurilor de panică.
Ardei capia copți pentru iarnă
Ingrediente:
- 4 kg ardei capia
- oțet (cam 30-40 ml la borcan)
- câte o linguriță rasă de sare pentru fiecare borcan
- câte o linguriță de zahăr tos
- câte o lingură de ulei vegetal
Mod de preparare:
1. Se coc ardeii capia și se curăță cu grijă de coajă.
2. Se împăturesc în 2 feliile de ardei copt obținute și se pun în borcan. Oțetul cu zahărul și sarea se pun într-o cratiță, la foc. Ținem pe aragaz până în momentul în care s-a topit zahărul în totalitate.
3. Lichidul obținut se toarnă peste ardeii copți și se agită borcanele. Se pune câte o lingură de ulei vegetal și apoi se pun capacele.
4. Borcanele se pun într-o oală cu cel puțin 5 centimetri mai înaltă decât borcanele. Se adaugă apă și se acoperă cu un prosop sau o lavetă mai groasă.
5. Se lasă oala la foc mic până în punctul de fierbere și mai apoi încă cinci minute. Se pot consuma după 2 săptămâni.