Baghete de casă franțuzești. Rețeta simplă care te scoate mereu din încurcătură
Pot fi consumate în loc de pâine, chiar și la asamblarea sandwhich-urilor. Legea națională prevede că pâinea franțuzească conține doar 4 ingrediente – floare, drojdie, sare și apă. Baghetele de casă franțuzești pot fi mereu o idee bună, iar mirosul lor îi va aduce pe toți cei dragi la masă.
- Pot fi consumate în loc de pâine
- Se folosesc și la sandwich-uri
- Cum să le prepari
Deși o vedem în fiecare supermarket de la noi din țară, puțini sunt cei care știu că bagheta a fost inventată la Viena, de un brutar austriac, numit August Zang, și importată în Franța în secolul al XIX-lea.
Baghete de casă franțuzești
Pâinea a fost întotdeauna importantă în Franța, iar baghetele din Paris au devenit cunoscute în toată lumea. Iată cum să le prepari, simplu și eficient!
Ingrediente:
- 500 g faină
- 320 ml apă
- 14 g drojdie proaspătă
- 20 g sare
- 1/4 linguriță zahăr
Mod de preparare:
Se pune făina în vasul robotului și se adaugă apă călduță, nu fierbinte. Ulterior se adaugă și drojdia proaspătă frecată cu zahărul. Se pornește robotul și se frământă aluatul, apoi se adaugă sarea și se frământă în continuare, până când aluatul devine elastic.
Se unge un bol cu puțin ulei și se pune aluatul obținut. Se acoperă cu folie de plastic alimentară și se lasă până când aluatul își dublează volumul. Se răstoarnă aluatul pe masa pe care am presărat puțină făină înainte.
Aluatul se împarte în patru părți egale și din fiecare bucată se face o formă dreptunghiulară. Se pliază de trei ori și se sigilează foarte bine ruloul pe care l-am obținut. Baghetele se acoperă și se lasă 30 de minute.
Se fac câte trei incizii pe fiecare și se bagă la cuptor. 10 minute la 220°C, apoi temperatura se micșorează și se lasă încă o jumătate de oră.