Brânzoaice delicioase cu urdă și mărar. Rețeta moldovenească, tradițională
Fie că sunt prăjite în tigaie sau coapte în cuptor, brânzoaicele sunt întotdeauna o alternativă de gustare pentru cei care nu îndrăgesc atât de mult dulciurile. Rețeta moldovenească, tradițională, de brânzoaice cu urdă și mărar, ar trebui încercată de oricine, măcar o dată în viață.
- Mai poartă și numele de „Poale-n brâu”
- Cea mai simplă rețetă
- Ingrediente pentru o umplutură gustoasă
Brânzoaicele mai poartă și numele de „Poale-n brâu”. Oricum le-ați spune, sunt delicioase!
Brânzoaice delicioase cu urdă și mărar
Ingrediente:
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a face cele mai delicioase brânzoaice cu urdă și mărar.
Aluat:
- 1 kg. făină
- 1 cub drojdie
- 500 ml. lapte
- 2 gălbenușuri
- 4 linguri smântână
- 2 linguri răzătură de lămâie
- 1 praf de sare
- 50 ml. ulei
- 100 gr. zahăr tos
- 2 plicuri zahăr vanilat
Umplutură:
- 700 gr. urdă
- 150 gr. zahăr tos
- 3 ouă
- 2 zahăr vanilat
- 1 legatură mărar
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
După ce ați cernut făina, se pune într-un castron, se face o adâncitură în mijloc și se pune drojdia. Pe lângă drojdie se adaugă o ceașcă plină cu lapte cald și o lingură de zahăr. În momentul în care drojdia a înflorit, se adaugă și restul de zahăr.
Se adaugă ulterior smântâna, gălbenușurile, răzatura de lămâie, praful de sare și se frământă. Pe lângă laptele călduț, se adaugă și uleiul, la final, apoi se frământă până când aluatul nu se mai lipește pe mâini.
Aluatul se lasă la dospit, până când își dublează volumul. Ulterior, se așează pe masă și se formează brânzoaicele, după forma și dimensiunea dorită. În ceea ce privește umplutura, în primul rând, se amestecă urda cu zahărul.
Se adaugă și zahărul vanilat, ouăle și mărarul mărunțit. În fiecare brânzoaică se adaugă cantitatea dorită din amestecul cu urdă. Se lasă 15 minute în tavă, la dospit, apoi se ung cu ou. Se lasă brânzoaicele la cuptor, pentru 30 de minute, la temperatura de 180 de grade.