Rețetă de chifteluțe cu susan. Un preparat pe care nu îl poți trece cu vederea
Publicat pe 08.02.2022 la 22:31 Actualizat pe 08.02.2022 la 22:31
Dacă îți este poftă de un preparat delicios pe care să îl servești împreună cu cei dragi, rețeta de chifteluțe cu susan este alegerea perfectă! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acestea.
- Rețetă de chifteluțe cu susan
- Un preparat pe care nu îl poți trece cu vederea
Dacă îți este poftă de un preparat delicios pe care să îl servești împreună cu cei dragi, rețeta de chiftele de dovlecei este alegerea perfectă! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acestea.
Ingrediente
500 grame de carne de pui tocată
60 grame de paâne (aproximativ 4 felii de pâine albă)
jumătate de căpățână de usturoi
opțional jumătate de ceapă mare sau mică
o lingură de mărar tocat
1 ou
100 grame de susan
sare, piper
ulei
Mod de preparare
Feliile de paine se înmoaie pe rând, printr-o mișcare scurtă de cufundare, într-un bol cu apă rece și se storc bine. Se vor pune într-un castron peste carnea tocată și se pasează totul cu mixerul vertical. Adaugi oul crud , usturoiul mărunt, mărarul, sarea, piperul și amesteci totul bine. Alături, într-o farfurie pui imprastiat susanul. Cu mâinile umezite se ia din compoziție și se modelează biluțe pe care apoi le tăvalești în susan.
Într-o tigaie se incingi uleiul și va trebui să acopere cat mai mult din chifteluțe. În momentul în care uleiul s-a incins cufunzi incet chiftelutele și se întorc din când în când de pe o parte pe alta, se țin la prajit cam 10 minute. Înainte de a le mânca se pun pe un platou, iar apoi pe o farfurie tapetată cu servețele pentru a absorbi surplusul de ulei. După ce ați urmat pașii, sunt gata de servit, poftă bună!
Citește și: Rețetă de chiftele cu legume. Simple și gustoase pentru toată familia