Chiftele de dovlecei la cuptor. 3 rețete simple, pentru toate gusturile
Publicat pe 09.05.2021 la 17:35 Actualizat pe 09.05.2021 la 17:35
Chifteluțele sunt o rețetă la îndemâna oricui! Ușor de preparat, cu multă varietate, sunt unul dintre preparatele preferate ale românilor. De aceea, noi recomandăm o altfel de versiune, mai ușoară și potrivită după un meniu încărcat de Paște.
- 3 rețete de chiftele cu dovlecel la cuptor
- Rețete simple, pe gustul tău
Chiftele de dovlecei la cuptor, rețetă cu brânză
Ingrediente
1 kg dovlecel
200 g branza sarata (cas de casa, branza framantata de casa, branza telemea)
2 fire ceapa verde
2 catei de usturoi
1 morcov mic
1 legatura marar
3 oua mici
150 g pesmet
sare si piper
Mod de preparare
Curăță dovlceii și dă-i prin răzătoarea mare, ca mai apoi să adaugi sare peste ei și lasă la scurs timp de 30 de minute. Ulterior pune dovleceii într-un castron și adaugă ceapa verde tocata mărunt, usturoiul pisat, morcovul dat pe răzătoarea mică, branza, ouăle, pesmetul și piper. Amestecă totul, iar apoi întinde o foaie de copt pe o tavă de cuptor. Modelează carnea în palmă până ajungi la forma dorită și le așezi una lângă cealaltă pe tavă. Se țin la cuptor 20 de minute pe fiecare parte.
Chiftele de dovlecei la cuptor de post sau vegane
Ingrediente
1 kilogram de cartofi fierţi în coajă
1 cană de orez fiert
3 linguri de pesmet
2 morcovi
1 dovlecel
1 ceapă mare
3-4 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
Ulei de floarea-soarelui
Sare, piper, după gust
Mod de preparare
Se dau prin răzătoare morcovii și dovlecelul, se scurg de apă și se pun într-o tigaie cu puțin ulei, alături de ceapa tocată mărunt. Se călesc 2-3 minute și apoi se adaugă un sfert de cană de apă și sare și se mai lasă 5-10 minute până se înmoaie legumele. După ce se răcește compoziția, pune-o într-un bol alături de cartofii fierți și dați prin răzătoarea mare. Adăugați apoi orezul pesmetul, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul şi se adaugă sare și piper, după gust. Se modelează chifteluțele și se pun la copt într-o tavă pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Chiftele de dovlecei la cuptor fără făină
Ingrediente
3 dovlecei (dați pe răzătoare și scurși bine de excesul de lichid)
2 linguri făină de migdale
30 g parmezan ras
1 ou
sare
piper
ulei de măsline (cu pulverizator ar fi ideal pentru a evita excesul)
Mod de preparare
Dovleceii, dați pe răzătoarea mare, se scurg foarte bine de apă și se adaugă sare și piper. Apoi se adaugă parmezanul ras, oul și făina de migdale și se amestecă bine toate ingredientele. Se face forma chifteluțelor și se adaugă în tava de copt unde se lasă în cuptor 30 de minute la 180 de grade.
Citește și REȚETA ZILEI: Chifteluțe de pui cu dovlecel, gata în doar 10 de minute!