Brioșe cu morcovi. Rețeta unui desert fin și sănătos
Dulce, ultra-umed, cu o notă de scorțișoară și textură perfect pufoasă, aceste brioșe pot fi desertul perfect atunci când ai poftă de ceva dulce, însă vrei să ai în continuare un stil de viață cât se poate de sănătos. Cu siguranță, ai toate șansele să îți surprinzi toți membrii familiei cu această gustare.
- Desert sănătos, pe placul tuturor
- Foarte simplu de preparat
- Ingredientele de care ai nevoie
Dacă nu te-am convins de ce acesta este desertul ideal, ar trebui să știi că fibrele din morcovi pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Și sunt încărcate cu vitamina A și beta-caroten, despre care există dovezi care sugerează că pot reduce riscul de diabet.
Ele vă pot întări oasele. Morcovii au calciu și vitamina K, ambele fiind importante pentru sănătatea oaselor.
Brioșe cu morcovi
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cele mai gustoase brioșe cu morcovi:
Ingrediente:
- 220 g făină
- 250 g morcovi rași
- 20 g nuci măcinate
- 2 ouă
- 100ml lapte
- 25 g miere
- 30 g zahăr brun
- 30 g ulei
- 100 g iaurt grecesc
- 1 linguriță scorțisoară
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- un pic de sare
Mod de preparare:
Cuptorul trebuie preîncălzit la temperatura de 180 grade. Separat, într-un bol, se amestecă ouăle, uleiul, iaurtul, laptele și mierea.
Într-un alt bol se amestecă celelalte ingrediente, adică făina, praful de copt, coaja rasă de lamâie, nucile, sarea, zahărul, scorțișoara. Compozițiile din cele două boluri se amestecă foarte bine.
În acest aluat se adaugă și morcovii rași fin. Se pune aluatul în forme de hârtie și se coc brioșele timp de 20 de minute. Se lasă câteva zeci de minute la răcit și sunt gata de servit!