Prajitură cu caise și iaurt grecesc. Rețetă de desert ușoară și rapidă
De Razvan Paltin.
Publicat pe 12.07.2021 la 11:00
Actualizat pe 12.07.2021 la 11:16
Dacă vă gândiți ce ați putea să mai faceți dulce și cum să vă impresionați familia, iată că prăjitura cu caise și iaurt grecesc e cea care dă gata pe toată lumea. E foarte simplu să o gătești și ai nevoie de doar câteva minute la dispoziție până a te bucura de aia. Iată care sunt ingrediente și cum e modul de preparare.
- Cum se prepară prăjitura cu caise și iaurt grecesc
- De ce ingrediente ai nevoie
Cea mai bună prajitură cu caise și iaurt grecesc
A venit vara, iar odată cu ea vin și fructele proaspete pe care fie le consumi așa cum le găsești în piată, fie te folosești de ele pentru a face niște preparate cu care poți da gata pe oricine.
Iată că una dintre rețelele pe care le poți prepara în această vară pentru familia ta e prăjitura cu caise și iaurt grecesc, care se face foarte repede și care totodată este extrem de gustoasă.
Ingrediente
Pentru a face prăjitura cu caise și iaurt grecesc ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 ou
- 600 g iaurt grecesc
- 200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 160 ml ulei de floarea-soarelui
- 500 g făină de grâu
- 1 linguriță de praf de copt
- 700-800 g caise bine coapte
Mod de preparare
Modul de preparare al prăjiturii de caise cu iaurt grecesc e cât se poate de simplu. Mai întâi de toate trebuie să amesteci făina cu praful de copt și să le lași deoparte într-un bol.
Ulterior într-un alt bol vei pune oul împreună cu zahărul, după care vei mixa și adaugi uleiul. Se adaugă peste compoziție iaurtul grecesc și continui să incorporezi peste amestecul de făină și praf de copt.
Continui să mesteci cu o lingură de lemn sau spatulă, iar alatul va trebui să devină mai gros. Ulterior compoziția va fi turnată într-o tavă, de preferat de 25 x 35 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Caisele vor fi spălăte și tăiate pe jumătate, iar acestea se vor așeza peste alatul din tavă. Prăjitura se pune la copt la 170 de grade pentru aproximativ o oră, după care se scoate și se decorează cu zahăr pudră.
Rețetă dietetică de prajitură cu caise și iaurt grecesc
Dacă vrei să prepari o rețetă dietetică de prăjitură cu caise și iaurt grecesc, există o variantă și în acest caz.
Pentru ingrediente ai nevoie de:
- 6 oua cât mai mici
- 65 g îndulcitor natural
- 38 g amidon din porumb
- 200 g tărate fine de ovaz
- 20 g cacao (11% grasime)
- 1 lgt tărâte psyllium
- 400 ml lapte degresat
- 3 caise
Mod de preparare. Se vor bate ouăle spume și se va turna îndulcitorul până când compoziția se va deschide la culoare. Peste acestea se va adăuga laptele și se va mixa.
Se amestecă tărâțea de psylliun cu cea de ovăz, amidonul și cacaoa și se vor turna peste compoziția cu ouăle.
Aluatul format se va pune într-o tavă, se va băga la cuptor pentru 10-15 minute, după care se va scoate și se va pune caisele tăiate bucățele. Ulterior se va introduce iar la cuptor pentru încă 15-20 de minute.
Citește și: Rețeta de cheesecake a lui Sorin Bontea. Cum poți să îți surprinzi familia