Când se pune conservantul în bulion. Greșeala care îl strică
Bulionul este unul dintre preparatele cele mai importante din cămara oricărei gospodine, fiind necesar în anotimpul rece, dar și foarte util în cel cald. Deși poate părea foarte ușor de făcut, o mică greșeală referitoare la adăugarea conservantului poate strica zeci de kilograme de roșii.
- Ce greșeală își strică bulionul
- Când se pune conservantul
Dacă este pentru prima oară când vrei să faci bulion acasă, trebuie să ai în vedere un detaliu care face diferența dintre succes și dezastru, în acest caz. În rețeta de mai jos vei afla când se pune conservantul și care este greșeala care își poate strica bulionul.
Când se pune conservantul în bulion
Bulionul făcut în casă este mai bun decât orice pastă de tomate cumpărată din comerț, dacă știi cum să îl prepari în mod corect. Urmează rețeta de mai jos pas cu pas!
Ingrediente pentru bulion
- 10 kg roșii
- 100g ardei gras galben
- 0.5 lingurițe (2g) piper negru boabe
- 2 buc. foi de dafin
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe zahăr
- 0.5 lingurite (2g) conservant alimentar
Mod de preparare pentru bulion
Prima dată se spală bine roșiile, se curăță de cotorv și se taie în bucăți mari. Roșiile tăiate se pun într-o oală și se zdrobesc cu mâinile pentru a asigura o fierbere mai rapidă.
Se pun la fier pentru aproximativ 30 de minute. Se amestecă din când în când, apoi se trec printr-o sită pentru a separa sucul de coajă și de semințe. Sucul de roșii se pune din nou la fiert împreună cu un ardei gras întreg pentru aromă.
Sucul de roșii se condimentează cu sare, piper negru boabe, foi de dafin și zahar, apoi se lasă la fiert timp de aproximativ o oră. În acest timp se amestecă din când în când ca să nu se lipească de oală.
Abia când bulionul a fiert se pune și conservantul. Unii fac greșeala de a pune conservantul imediat după condimente. După adăugarea conservantului, se pune bulionul fierbinte în sticlele spălate și dezinfectate. Sticlele cu bulion se învelesc în prosoape pentru dustulire și se lasă așa până a doua zi, când se pot pune în cămară.