Live acum XNS
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Când trebuie să adaugi ierburile aromatice în mâncare. Sfaturile oferite de Chef Joseph Hadad

Când trebuie să adaugi ierburile aromatice în mâncare. Sfaturile oferite de Chef Joseph Hadad

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 25.01.2024 la 20:09 Actualizat pe 25.01.2024 la 20:09

Gătitul cu ierburi proaspete nu este doar pentru bucătarii gurmanzi. Trebuie să știi că, dacă ai în vedere câteva trucuri, poți maximiza utilizarea ierburilor proaspete pentru a transforma fiecare masă în ceva special.

Pentru a ști exact ce cantitate de ierburi aromatice să folosești în preparate, este important să cunoști gusturile acestora

colaj spynews / facebook / profimediaimages,ro

Condimentele și ierburile ar trebui să fie folosite pentru a spori aroma naturală a alimentelor, nu pentru a o ascunde. Chef Joseph Hadad a dezvăluit cele mai utile trucuri pe care trebuie să le știi, cu privire la folosirea ierburilor aromatice în mâncare.

Când trebuie să adaugi ierburile aromatice în mâncare

Ierburile pot fi adăugate aproape de sfârșitul gătitului pentru o aromă mai distinctă sau la început pentru arome mai amestecate. Condimentele și ierburile măcinate își eliberează ușor aromele.

„În primul rând, nu le adăugați prea devreme în mâncare. Uleiurile aromatice volatile se distrug imediat dacă sunt expuse prea mult la căldură mare. În plus, frunzele delicate se înmoaie prea repede și își pierd culoarea și, în unele cazuri, pot deveni amare. Lăsați, așadar, pătrunjelul, busuiocul și alte frunze aromate pentru finalul procesului de gătire sau chiar pentru garnisire la sfârșit. Mai devreme în procesul de gătire pot fi puse codițele ierburilor aromatice, care sunt mai robuste. Codițele le puteți folosi și pentru supe de bază, sosuri sau chiar uleiuri și oțeturi aromatice. Uleiurile și oțeturile aromatice sunt ingrediente perfecte pentru salate și aperitive.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Joseph Hadad spune că, pentru a-ți da seama cam ce cantitate de ierburi aromatice este necesară, dacă rețeta nu o indică, trebuie să știi plantele și gustul lor. Rozmarinul și cimbrul, de exemplu, sunt multe mai intense decât pătrunjel și oregano, așa că este nevoie de o cantitate mai mică decât în cazul celor din urmă.

„Țineți cont că versiunile lor uscate sunt mai intense la gust decât cele proaspete, așa că dacă rețeta cere o linguriță de mărar uscat, de exemplu, este nevoie de 3 lingurițe de mărar proaspăt tocat ca să compenseze. Dacă ați cumpărat prea mult pătrunjel, atunci congelați-l. La fel și în cazul altor ierburi aromatice. Cele lemnoase, precum rozmarinul sau cimbrul, pot fi congelate direct pe tulpină. Pentru restul, este indicat să le tocați și fie să le puneți ca atare la congelator, fie în tăvița pentru cuburi de gheață în care să turnați și ulei. Odată formate cuburile, le puteți transfera într-o pungă și să scoateți câte unul când aveți nevoie pentru vreo mâncare.”, a mai spus Joseph Hadad.

Cum să toci ierburile proaspete

Un cuțit cu adevărat ascuțit este o investiție utilă și face ca prepararea mâncării să fie o experiență mai plăcută. Fie că pui ierburile într-un robot de bucătărie, fie că le tai manual, asigură-te că lama pe care o utilizezi este ascuțită.

Pentru a maximiza aroma ierburilor tale, vei dori să le toci cât mai fin posibil. Cu cât ierburile sunt tăiate mai fin, cu atât eliberează mai multe uleiuri și mâncarea va deveni mai aromată. Ierburile delicate, cum ar fi pătrunjelul și coriandru, trebuie tocate chiar înainte de utilizare, deoarece își vor pierde rapid aroma. Este adesea recomandat să adaugi aceste ierburi mai delicate după ce ați luat vasul de pe foc sau chiar înainte de servire, scrie urbancultivator.net.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Când trebuie să adaugi ierburile aromatice în mâncare. Sfaturile oferite de Chef Joseph Hadad
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Ce relație are Armin Nicoară cu Stana Stepănescu! Cum răspund cei doi criticilor de pe Internet: ”Este grav”
  • Armin Nicoară și Stana Stepănescu se cunosc foarte bine unul pe celălalt
  • Cântăreața ar urma să ocupe un loc important în familia lui Armin Nicoară și a Claudiei Puican
Monden
Cum se desfășoară o ceartă în casa lui Dani Oțil! Gabriela, soția prezentatorului, a dat cărțile pe față / VIDEO
  • Cum se desfășoară „o ceartă” în casa lui Dani Oțil
  • Gabriela Oțil dă cărțile pe față
  • Cum își rezolvă cei doi micile conflicte
Stiri interne
Nati Meir a scăpat, peste noapte, de jumătate din pedeapsa uriașă pe care o avea de executat. Ce se întâmplă cu fostul șef al Monicăi Gabor
  • Nati Meir a primit o reducere de pedeapsă de aproape 2.000 de zile
  • Regimul de executare al celebrului deținut a fost schimbat
  • Meir este ajutat la închisoare doar de către soția lui
Paparazzi
Ca fetele! Ce fac Oana Mizil şi mama acesteia când nimeni nu le vede! Cine a avut de suferit! | PAPARAZZI
  • Ce pasiune au Oana Mizil și mama ei
  • Paparazzii Spynews.ro le-au surprins împreună
Showbiz intern
Și-a pierdut încrederea în bărbați! Fosta ispită de la Insula Iubirii nu vrea să-și mai coboare standardele: ”Nu sunt asumați”
  • Mădălina Maricuț spune că rar se mai găsește bărbatul perfect
  • Nu vrea să-și mai coboare standardele pentru oricine
  • Ultima relație s-a terminat cu mare scandal 
Showbiz intern
Andreea Bostănică, atac dur pentru influencerițe! Ce le transmite celor care ar fi copiat-o: ”Eu am dat moda”
  • Andreea Bostănică le-a transmis un mesaj dur înfluencerițelor care o copiază
  • Ce a deranjat-o
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor". Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
recomandare pe as.ro
Greşeala fatală care l-a costat toată averea pe un fost milionar român celebru: „De acolo a plecat”!
Romania TV
Magazinele ”La Sibieni”, ÎNCHISE pe capete. Angajații spălau salamul expirat cu acetonă și îl repuneau la vânzare
Romania TV
Un bucătar renumit a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. Nu și-a tăiat stomacul și a ținut o dietă foarte UȘOARĂ!
recomandare pe antena3.ro
"A murit pentru că a furat ciocolată". Cutremurătorul caz al unei fete de 13 ani, care lucra ca menajeră în casa unei familii bogate
recomandare pe antena3.ro
Povestea ardeleanului de culoare care oferă consultanță în afaceri și te învață să gătești pe TikTok: „Am fost sărac lipit”
recomandare pe antena3.ro
Insula care se poate închiria în întregime cu doar 50 de euro pe noapte. Are o casă cu 9 dormitoare, complet utilată
recomandare pe playtech.ro
Durere mare la înmormântarea lui Andrei Perneș! Obiectul ciudat pus pe sicriu, cei prezenţi nu au...
recomandare pe playtech.ro
Secretul moldovencelor pentru cea mai bună ciorbă de fasole. Doar ele o fac aşa
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe Ciao.ro
Mânuţele la control! Vedele din România, surprinse în ipostaze stânjenitoare cu mâna la...
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
recomandare pe bzi.ro
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit
recomandare pe bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
recomandare pe Jurnalul.ro
Astrologia și succesul financiar: Ce zodii produc cei mai mulți miliardari?
recomandare pe a1.ro
Ce sport practică fiul lui Pepe, după aproape doi ani de înot. Micuțul este susținut de tatăl său: „Am vorbit cu..”