Cartofi gratinați ca la nuntă. Rețetă simplă cu gust perfect ca la restaurant
Cartofii gratinați ca la nuntă sunt o garnitură perfectă. Dacă își dorești să faci un grătar, unde carnea este vedeta, nu uita și de o garnitură care să întregească farfuria. Se prepară într-un timp scurt și sunt delicioși.
- Cartofi gratinați ca la nuntă
- Rețetă simplă cu gust perfect ca la restaurant
Cartofii gratinați sunt o garnitură perfectă pentru orice preparat. Ei au un gust delicios și timpul de preparare nu este foarte mare. Iată cum să-i gătești într-un mod delicios.
Reteță de cartofi gratinați ca la nuntă
Cartofii gratinați ca la nuntă se prepară într-un timp scurt, iar rezultatul este delicios. ai nevoie de puține ingrediente și te vei bucura de un meniu special, odată ce îi vei găti. Se consumă alături de o friptură delicioasă și o salată perfectă.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 150 gr caşcaval de casă
- 200 gr smântână cu minim 20% grăsime
- piper negru, proaspăt râşnit
- sare
- unt sau ulei (pentru uns formă de copt)
Mod de preparare
Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare. Nu se curăță se coajă. În momentul în care furculița pătrunde în ei cu ușurință, se scot din apă, se lasă la scurt și apoi se răcesc. Acum se vor curăța de coajă.
Ei se taie rondele de circa 1 cm grosime. Apoi se va unge tava cu puțin ulei sau unt. Ideal ar fi alegerea unui vas de yena. Se pune o treime din cartofi în tavă, într-un singur strat. Se prepară puțină sare deasupra, apoi se adaugă cașcavalul tăiat cubulețe. El se poate da pe răzătoarea mare, apoi se pune încă un strat de cartofi și unul de cașcaval.
Procesul se mai repetă încă o dată. Se toarnă smântâna uniform peste tot conținutul. Dacă este prea consistentă, se diluează cu lapte. Se bagă la cuptorul încins la 180 de grade, timp de 30-40 de minute. Ideal este ca rețeta să fie mâncată imediat, când e fierbinte. Atunci cașcavalul se întinde și este delicios.
Secretele folosite de restaurante pentru cartofi gratinati deliciosi
Cartofii gratinați se prepară des în marile restaurante. Ei trebuie să fie gata într-un timp cât mai scurt și există un secret pentru asta. Dacă nu ai mult timp la dispoziție, cartofii se pot fierbe în coajă în avans, iar mai târziu sau a doua zi se pot prepara.
Când îi alegeți, ideali sunt cei roz, fiindcă cei albi devin sfărâmicioși în timpul fierberii. Smântâna aleasă trebuie să aibă măcar 20% grăsime ca să nu se brânzească la copt, astfel că se poate folosi cașcaval, telemea sau brânză de burduf, însă, ultimele două nu se topesc.