Castraveți bulgărești în oțet. Rețeta bunicilor
Gospodinele știu că ne aflăm perioada perfectă pentru prepararea murăturilor, iar cămara nu ar fi complet pregătită pentru iarnă fără câteva borcane de castraveți bulgărești în oțet. Este un preparat după rețeta bunicilor, simplă și delicioasă.
- Castraveți bulgărești în oțet
- Rețeta simplă pentru castraveți murați perfecți
Cu singuranță, castraveții murați fac mereu parte din proviziile de iarnă ale românilor, iar gustul dulce-acrișor al castraveților bulgărești în oțet este cel mai bun. Iată rețeta pe care trebuie s-o urmezi pentru a avea castraveți murați perfecți pe masa ta!
Rețetă de castraveți bulgărești în oțet
Ingredientele enumerate mai jos sunt de ajuns pentru 10 borcane de 800 de grame.
Ingrediente
5 kg de castraveți bulgăresti
500 ml de oțet de vin de 9 grade
10 lingurițe de sare grunjoasă pentru murături (neiodata)
10 lingurite de zahăr
5-6 morcovi
usturoi
ceapă feliată
boabe de piper negru
boabe de muștar
foi de dafin
crenguțe de mărar cu flori
Mod de prepararepentru castraveți bulgărești
Prima dată se spală și se sterilizează borcanele și capacele. Pasul următor este spălarea castraveților și morcovilor.
În fiecare borcan se așează o crenguță de mărar, un cațel, doi de usturoi, câteva felii de ceapă și câte 50 de ml de oțet. Castraveții se așează și se alternează cu bastonașe de mărar. Deasupra se pune o frunză de dafin, o floare/crenguță de mărar, o lingurița de sare și una de zahăr. Peste, se adaugă o linguriță de boabe de muștar și o jumătate de linguriță de boabe de piper negru. se completează cu apă, cât să acopere tot conținutul.
Se șterg marginile borcanelor și se capsează/ înfiletează capacele. Se pun într-o oală mare, căreia i-ați pus pe fund un prosop de bucătărie. Se toarnă cât să acopere borcanele de un deget și se pun la fiert timp de 20 de minute, la foc mic, din momentul în care a dat în clocot.
După ce s-au fiert, se lasă borcanele la răcit în vas. Apoi, se pot scoate, șterge și pune în cămară.