Cât se fierbe, de fapt, orezul în lapte. Secretul celui mai delicios desert, de pe vremea bunicilor
Printre deserturile cel mai ușor de pregătit se numără orezul cu lapte, rețetă care, cu siguranță, îți amintește de gustul copilăriei. Cu toate că poate părea un desert banal, căci se pregătește rapid, gospodinele au un secret.
- Cât timp trebuie fiert orezul în lapte
- Secretul celor mai pricepuți bucătari
Fie că este servit cu scorțișoară, zahăr pudră ori vanilie, orezul cu lapte se pregătește rapid, fiind unul dintre deserturile care amintesc de copilărie.
De aceea, în rândurile de mai jos vei regăsi câteva sfaturi pentru a obține un orez cu lapte cremos. Acest lucru depinde în mare măsură de consistența orezului, iar timpul de fierbere diferă în funcție de tipul produsului ales.
Cât timp trebuie fiert orezul în lapte
Pentru a obține un desert delicios, este bine să ții cont de tipul orezului ales. Cu toate acestea, nu trebuie lăsat pe foc până devină un amestec mai degrabă elastic decât cremos.
Mai exact, în comerț, există orez care trebuie fiert în jur de un sfert de oră, iar altele au nevoie de mai mult timp pe foc, și anume 20 de minute.
Cel mai probabil, nici nu ai acordat importanță acestui aspect, de aceea, pentru a obține un orez cu lapte delicios este bine să testezi câteva boabe de orez, înainte de a decide dacă îl lași pe foc sau nu.
Cum prepari cel mai delicios orez cu lapte
Ingrediente:
150 g orez
600-700ml lapte
3 linguri zahăr
un vârf de linguriță de sare
coajă de lămâie/portocală
scorțișoară
zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru început, se taie păstaia de vanilie și se răzuiește. Mai apoi, se pune orezul la fiert în 250 de ml de apă. Ulterior, se adaugă un praf de sare și se lasă la fiert, la foc mediu până ce orezul absoarbe toată apa.
După câteva minute, se adaugă laptele și se lasă la fiert, dar la foc mic. Atunci când este aproape fiert, se pune zahărul, iar în tot acest timp, trebuie amestecat, pentru a se omogeniza. Se mai lasă la fiert încă 5 minute, iar mai apoi, poate fi luat de pe foc.