Cât trebuie să fiarbă zacusca de vinete, de fapt. Secretul gospodinelor care se pregătesc pentru iarnă
Gospodinele obișnuiesc să prepare această rețetă în fiecare vară. Mulți se întreabă cum se face zacusca de vinete și mai ales cât se lasă la fiert. Important de știut este și cât ulei se pune la zacuscă, pentru ca preparatul să fie unul de-a dreptul delicios. Iată secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!
- Cât se fierbe zacusca
- Regula de care trebuie să ții cont
- Cum se pune zacusca la borcane
Am pregătit pentru tine cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru zacuscă de vinete. Este un preparat tradițional îndrăgit de toți membrii familiei și poate fi o gustare nemaipomenită în zilele de iarnă.
Cât trebuie să fiarbă zacusca de vinete, de fapt
În general, zacusca de vinete se lasă la fiert nici mai mult nici mai puțin de o oră.
Ingrediente:
- 1,2 kg vinete coapte, curățate și scurse
- 500 g ardei kapia copți decojiți și scurși
- 200 g ceapă
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- 500 ml suc de roșii
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper măcinat
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță potrivită se pun ceapa mărunțită și uleiul, la foc mic. Se călește ceapa la foc mic preț de câteva minute sau până se înmoaie. Se adaugă apoi ardeii copți mărunțiți și se călesc și ei.
2. Se amestecă din când în când și în momentul în care totul a început să clocotească se pun și vinetele. Se amestecă bine și se asezonează cu sare, piper negru proaspăt măcinat și 2 foi de dafin.
3. Se toarnă peste ea sucul de roșii și se amestecă din nou. Se lasă la fiert timp de o oră și în tot acest timp se amestecă cu grijă la fiecare 10 minute. Se îndepărtează foile de dafin și este gata.
Cum se pune zacusca la borcane
Se sterilizează, la început, borcanele și capacele. Zacusca se îmbuteliază fierbinte în borcane și apoi se strâng foarte bine capacele. Borcanele se învelesc în 2-3 cârpe groase și se lasă așa aproximativ două zile.