Câtă apă se pune la mămăligă, de fapt. Așa o faci fără cocoloașe și fără să se prindă
Mămăliga se găsește adesea pe masa românilor și este preparatul tradițional cel mai popular. O mămăligă bună se cunoaște după fierbere, motiv pentru care gospodinele au dezvăluit secretul pentru un preparat delicios și cremos. Iată câtă apă se pune, de fapt, mămăliga atunci când o prepari!
- Câtă apă se pune la mămăligă
- Iată cum să o gătești fără cocoloașe!
Mămăliga este un preparat tradițional care se găsește adesea pe masa românilor. Indiferent cu ce vrei să o gătești, mămăliga trebuie să fiarbă ca la carte, asta pentru a avea un gust delicios și să nu aibă cocolașe.
Câtă apă se pune la mămăligă
Pentru a prepara o mămăligă delicioasă gospodinele dezvăluie care este secretul pentru a o prepara. La 250 grade de mălai trebuie să adaugi 1 litru de apă. La acest preparat se pune un raport de 1/3 până la 1/5 între mălai și apă.
Gospodinele folosesec diferite trucuri pentru ca acest preparat să aibă un gust cât mai delicios, motiv pentru care atunci când fierbi mălaiul poți adăuga crenguțe de rozmarin sau să pui în apă câteva condimente pe care le favorizezi.
Ce mai poți adăuga la mămăligă pentru a ieși delicioasă
Pentru a o găti cât mai delicios mai poți adăuga în mijlocul fierberii câteva bucăți de unt. Gospodinele apelează la un truc pentru a ieși cât mai gustoasă. Acestea fierb mălaiul direct în lapte, iar la final pun câteva bucăți de cașcaval direct mămăligă.
Pentru a nu o pregătit cu cocoloașe imediat cum ai pus apă la fiert poți adăuga un praf de sare și un praf de mălai în apă. Se adaugă și restul de mălai cum apa început să fiarbă și nu se așteaptă până când apa clocotește deoarece se formează cocoloașele. Pentru a obține o mămăligă cât mai fină se adaugă mălaiul în ploaie, ci nu tot o dată. Amestecă pe tot parcursul fierberii pentru a se fierbe uniform și pentru a evita lipirea în vas.