Live acum
Prime time 19:00 Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Ce să faci cu cozonacul rămas de la masa de Paște. Idei de preparate delicioase, gata în câteva minute

Ce să faci cu cozonacul rămas de la masa de Paște. Idei de preparate delicioase, gata în câteva minute

Publicat pe 19.04.2023 la 09:46 Actualizat pe 21.04.2023 la 08:37

Cozonacul este alimentul cel des întâlnit pe mesele românilor în pragul sărbătorilor, fie că sunt de iarnă sau de Paște. Și, pentru că ne aflăm în Săptămâna Luminată, prima săptămână după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, cu siguranță mulți au cumpărat o cantitate mai mare de cozonac. Dacă nu știi ce să faci cu ea, în loc să o arunci,există câteva rețete pe care poți să le încerci având la bază cozonacul uscat.

Ce să faci cu cozonacul rămas de la masa de Paște

YouTube

Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate preparate ce se găsește pe mesele românilor în pragul sărbătorilor. Și ție ți-a rămas o cantitate semnificativă de cozonac de la Paște și nu știi ce să faci cu el? Să știi că nu trebuie aruncat, deoarece poate fi folosit pentru alte rețete la care nici măcar nu te așteptai.

Ce să faci cu cozonacul rămas de la masa de Paște

Deseori, gospodinele pregătesc mai multe bucate tradiționale decât este nevoie. Astfel, aflați în Săptămâna Luminată, prima după sărbătorile Pascale, se întâmplă să rămânem cu cozonaci neconsumați. Aceștia nu trebuie aruncați, ci pregătiți câteva preparate cu care sigur nu veți da greș.

Budincă de cozonac cu brânză și bezea

Ingrediente

- 100 g zahăr;

- 150 g merișoare;

- un praf de sare;

- vanilie;

- pesmet sau unt pentru formă;

- 350-400 g cozonac uscat sau cornuri;

- 100 g unt;

- 400 g brânza de vacă;

- 250 g smântână;

- 5 ouă.

Modul de preparare

Această rețetă este foarte ușoară și la îndemâna oricui. Astfel, pentru a pregăti aeastă rețetă, trebuie să tăiați cozonacul mărunt, apoi să topiți untul într-o tigaie și adăugați bucățile de cozonac.

Separat, într-un bol amestecați 5 gălbenușuri și 2 albușuri cu brânză, se adaugă vanilia și smântână. Este important să păstrați 3 albușuri pentru bezea.

Următorul pas este să adăugăm merișoarele și amestecăm. La final vom adăuga și bucățile de cozonac, după care amestecăm din nou. În final, întreaga compoziție se pune într-un vas tapetat cu unt și pesmet.

Separat, albușurile se bat spumă, apoi adăugam zahărul. Spuma se așază peste compoziția din tavă și se nivelează ușor cu spatula, iar budinca de cozonac cu brânză și bezea. Întreg preparatul se coace aproximativ 20 de minute la 180° C.

Cremă de brânză de vaci

Ingrediente

- 1 linguriță extract de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat;

- coaja rasă de la ½ lămâie;

- un vârf de cuțit sare;

- 3 ouă;

- 500 g brânză dulce de vaci;

- 200 g smântână groasă (min. 20% grăsime);

- 150 g zahăr;

- 50 g unt;

- 200 g stafide;

- 25 g zahăr pudră vanilat pentru decor;

- 6 mere + suc de la ½ lămâie;

- 50 g zahăr.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă, trebuie să puneți brânza de vaci într-un castron, după care adăugați ouăle întregi, smântâna, coaja rasă de lămâie, vanilia, stafidele și sarea.

Apoi, trebuie să lăsăți brânza de vaci timp de aproximativ 10 minute, astfel încât stafidele să se umfle. Între timp, puteți să spălați merele, păstrați coaja, scobiți-le și scoateți semințele, apoi le feliați.

După acești pași, puneți merele într-un vas separat și stropiți cu zeama stoarsă de la jumătate de lămâie. Este important să adăugați sucul de lămâie, deoarece are rol antioxidant și dă un gust plăcut de acrișor. În tot acest timp, preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.

După care, luați o tavă pe care o ungeti cu aproximativ 50 g de unt moale și tapetați cu 50 g de zahăr. Puneți, mai apoi, feliile de cozonac și stropiți cu 250 ml de lapte rece.

Ultimul pas este să adăugați, deasupra acestora, toată crema de brânză de vaci cu smântână și stafide. La final, puneți și feliile de măr. Tava cu budincă cu mere se bagă la cuptorul preîncins și lăsați totul timp de 50 minute.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Ce să faci cu cozonacul rămas de la masa de Paște. Idei de preparate delicioase, gata în câteva minute
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Oana Lis, declarații explozive, după ce s-a apucat de box: „Mie îmi e rău dacă mănânc sănătos”
  • Oana Lis a făcut dezvăluiri incredibile
  • Soția lui Viorel Lis s-a apucat de box
Horoscop
Jupiter retrograd până pe 6 martie 2026. Cum va fi influențat fiecare semn zodiacal 
  • Jupiter retrograd testează fiecare semn zodiacal
  • Cum va fi influențat fiecare semn zodiacal
Showbiz intern
Motivul pentru care fiica Savetei Bogdan nu dorește să adopte un copil din America: „Sunt numai...”
  • Saveta Bogdan a vorbit despre fiica ei, care locuiește în America
  • Ce nu i-a plăcut artistei în State
Showbiz intern
Cât de mare și frumoasă a crescut fiica Ginei Chirilă și a lui Bogdan Vlădău! Katia are cinci ani 
  • Imagine rară cu fiica Ginei Chirilă și a lui Bogdan Vlădău
  • Katia, o mică domnișoară la doar cinci ani
Showbiz intern
Astăzi se împlinesc 4 ani de la moartea lui Benone Sinulescu! Ce povești emoționante scot la iveală apropiați de-ai artistului
  • Se împlinesc patru ani de la moartea lui Benone Sinulescu
  • Ce a povestit Emilia Dorobanțu despre artist
Emisiuni TV
Florina de la Mireasa, dezvăluiri dureroase din copilărie. Iubita lui Alex spune că nu își poate ierta mama
  • Dezvăluirile cutremurătoare ale Florinei de la Mireasa
  • Prin ce experiențe dureroase a trecut tânăra în copilărie
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Meseriile fără studii superioare unde poţi câştiga 8.100 €. Ţara europeană care caută 85.000 de muncitori
recomandare pe as.ro
Cum a reacționat soția lui Gabi Tamaș după succesul din Asia Express. Mesajul Ioanei după finală
Romania TV
BOMBA ZILEI în politică! DEMITEREA MOMENTULUI! Toate declarațiile controversate i-au pus capac!
Romania TV
Tragedie fără margini! Bogdan, un soldat român, a murit în războiul din Ucraina! Și-a dat viața pentru pace!
recomandare pe antena3.ro
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
recomandare pe antena3.ro
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
recomandare pe antena3.ro
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
recomandare pe playtech.ro
Regips sau rigips? Care este forma corectă, conform lingviştilor
recomandare pe playtech.ro
Cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun de la Craiova. Se vând la gramaj, iar prețul îi uimește pe turiști
recomandare pe redactia.ro
Doliu în lumea teatrului românesc. A murit unul dintre cei mai importanți actori de la Teatrul Nottara
recomandare pe redactia.ro
Doliu în lumea teatrului românesc. A murit unul dintre cei mai importanți actori de la Teatrul Nottara
recomandare pe Ciao.ro
Nimeni nu e fără de păcat! Vedetele din România care ţin postul Crăciunului pentru iertare
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Ce a văzut toată lumea după ce prezentatoarea TV s-a întins prea tare. „Mi s-a rupt bluza”
recomandare pe bzi.ro
Andra Gogan și-a văzut visul cu ochii: Videoclipul alături de Shakira a devenit viral!
recomandare pe bzi.ro
Un medic legist aruncă bomba după moartea Ștefaniei Szabo: „Au cam început să se «aboneze» la farmaciile spitalelor!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Doi muncitori îngropați de vii la 5 metri sub pământ, într-o localitate din Prahova, după surparea unui mal. Pompierii militari intervin de urgență
recomandare pe dailybusiness.ro
Dronă militară căzută în județul Tulcea, la 5 kilometri de granița cu Ucraina. Armata nu a putut ridica avioanele din cauza vremii
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 17–23 noiembrie 2025: Perioada marilor revelații!
recomandare pe a1.ro
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea