Ce să nu pui în mujdeiul de usturoi. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Mujdeiul de usturoi este des consumat de români, adăugând o aromă deosebită preparatelor. Multe gospodine aleg să facă sosul în casă, dar fac o greșeală majoră ce le poate afecta sănătatea.
- Ce să nu pui în mujdeiul de usturoi
- Riști să ai probleme de stomac
Mujdeiul este consumat în mod frecvent de români, mai ales când este vorba de un grătar. El este perfect alături de pește, dar nu lipsește nici de la preparatele din carne. În momentul în care este pregătit, multe gospodine aleg să pună un ingrediente ce poate dăuna sănătății.
Greșeala pe care o fac multe gospodine
Mujdeiul se numără printre cele mai consumate alimente de către români. El poate fi preparat în casă, dar se poate cumpăra și de pe rafturile magazinelor, fiind denumit clasic mujdei sau sos de usturoi.
Multe gospodine aleg să îl prepare chiar ele, având nevoie de un număr redus de ingrediente. În acest fel, rezultatul va fi unul delicios și sănătos. Totuși, aici se face o greșeală majoră în momentul în care este pregătit.
Un ingredient pe care îl folosim în mod frecvent în prepararea mujdeiului este sarea, iar specialiștii în domeniul sănătății nu îl recomandă. În acest fel, sănătatea riscă să ne fie pusă în pericol, fără să ne dăm seama.
Sarea în sosul de usturoi duce la probleme de sănătate
Deși usturoiul este un antioxidant natural și are o mulțime de beneficii, nu este recomandat să fie consumat alături de sare. Substanțele care se regăsesc în usturoi, aliină și alinoză sunt despărțite de o membrană fină. Când se pregătește sosul, ele formează alicină, fiind foarte bună pentru sănătate și oferă protecție corpului chiar și împotriva cancerului la plămâni.
În momentul în care adăugam sare în mujdei, substanța ajunge să fie distrusă, iar sănătatea noastră poate avea de suferit, enzinele organismului fiind afectate. Data viitoare alegeți să consumați sosul de usturoi fără pic de sare, pentru ca vă bucura de beneficiile reale ale acestuia.