Cea mai buna ciorbă de pui. Rețeta simplă și rapidă pentru toată familia
Ce este mai delicios pentru masa de prânz dacă nu o ciorbă delicioasă de pui?! Această rețetă este perfectă pentru a-ți surprinde toți membrii familiei, inclusiv copiii după o zi obositoare la școală sau soțul după o zi lungă la muncă. Este eficientă și se gătește într-un timp record. Iată cum să prepari cea mai delicioasă ciorbă!
- Cea mai delicioasă ciorbă de pui
- 3 trucuri ca să-ți iasă cea mai bună ciorbă de pui
- 3 greșeli care îți pot strica ciorba
Se spune că nu ești o gospodină adevărată dacă nu știi să faci o ciorbă bună. Dacă nu te pricepi atât de bine la acest capitol, avem soluția. Am pregătit pentru tine cea mai simplă rețetă pentru cea mai bună ciorbă de pui.
Rețeta simplă pentru cea mai bună ciorbă de pui
Această rețetă este cât se poate de eficientă și se prepară într-un timp record. Gustul este unul surprinzător și vei surprinde întreaga familie!
Ingrediente
- 700 g carne de pui cu piele si os
- 2 morcovi
- 2 rădăcini pastârnac
- 1 rădăcina pătrunjel
- 100 g rădăcina de țelină
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 100 g mazăre
- 100 g fasole
- 300 g roșii cuburi
- cimbru uscat
- 100 g conopidă
- 3 lingurițe sare
- borș, zeamă de lămâie sau smântână
Mod de preparare
Carnea de pui se pune într-o oală cu aproximativ trei litri de apă. Se pune și sare, iar carnea de pui se fierbe. Se înlătură spuma care se formează la suprafață. Păstârnacul, pătrunjelul, țelina, morcovii și ceapa se toacă mărunt.
Cartofii se toacă în cuburi mai mari. Rădăcinoasele și ceapa se adaugă în apa în care este carnea de pui. Se adaugă și cimbrul și după 10 minute se dă focul la mic. Ciorba se mai lasă la fiert aproximativ 40 de minute.
Se scoate carnea și se dezosează. Se adaugă cartofii între timp și după un sfert de oră se adaugă și mazărea. Se adaugă ulterior și roșiile cubulețe, se pune înapoi carnea și se mai lasă la fiert încă 10 minute.
Se poate servi cu smântână, după preferințe.
3 trucuri ca să-ți iasă cea mai bună ciorbă de pui
1. Modul de servire
De obicei, ciorba de pui se servește fierbinte, atunci când este dată jos de pe foc. Se poate adăuga, după gust, pătrunjel și mărar.
2. Condimentează ciorba de pui
Este indicat să folosești sare și piper pentru condimentare. Fără ele, gustul nu va fi același. Poți folosi piper proaspăt măcinat pentru o aromă mult mai intensă.
3. Plantele aromatice
Dacă nu ai încercat până acum, ar trebui să știi că plantele aromatice vor schimba în totalitate gustul de ciorbă de pui. Printre acestea se numără cimbrul, salvia, pătrunjelul sau dafin.
3 greșeli care îți pot strica ciorba
1. Adaugi toate ingredientele în același timp
Ingredientele trebuie să fie adăugate pe rând. Toate ingredientele și preparatele trebuie să fie gătite la foc mic.
2. Gatești ciorba la foc prea mare
Trebuie să ai grijă atunci când prepari ciorba. Nu trebuie să te grăbești, ci trebuie să ai grijă ca toate ingredientele să se gătească la foc mic sau la foc mediu.
3. Adaugi sarea mult prea devreme
Sarea ar trebui să fie adăugată, de obicei, atunci când ciorba este aproape gata.