Cea mai bună rețetă pentru orez cu lapte. Desertul cremos care te va cuceri
Publicat pe 17.03.2025 la 14:34 Actualizat pe 17.03.2025 la 14:34
Orezul cu lapte este un desert clasic, delicios și ușor de preparat, care aduce cu sine amintiri din copilărie. Această rețetă îți va oferi un desert cremos, cu o textură fină și un gust dulce, perfect echilibrat.
- Rețeta pentru cel mai bun orez cu lapte
- Desertul cremos care te va cuceri
Pentru a obține orezul cu lapte ideal, ai nevoie de câteva ingrediente simple: orez, lapte, zahăr și esență de vanilie. Secretul constă în combinarea acestor ingrediente într-un mod corect, pentru a obține o consistență perfectă și un gust savuros. Amidonul sau făina folosite în rețetă adaugă cremozitate, iar gălbenușurile oferă un plus de finețe și o textură catifelată.
Rețeta pentru cel mai bun orez cu lapte
Ingrediente:
-1 pahar orez
-2 pahare apă rece
-sare
-1L lapte
-2 linguri cu vârf de amidon de porumb sau făină
-4 linguri zahăr/ în funcție de preferință
-2 linguri esență vanilie
-3 gălbenușuri
Mod de preparare:
- pune un pahar de orez, iar la o cantitate de orez adaugă două pahare cu apă;
- pune sare și lasă la fiert;
- într-un bol pune două linguri cu vârf de amidon, 4 linguri de zahăr, 3 gălbenușuri, două linguri cu vanilie și încorporează totul;
- toarnă apoi 1 l de lapte și amestecă până când vei obține o compoziție omogenă;
- când orezul e gata, adaugă compoziția pentru budincă și mai lasă pe foc 10 minute, cât să se îngroașe puțin;
- pune apoi totul la cuptor, la 200 de grade Celsius până când se rumenește frumos pe deasupra.