Rețeta bunicii de orez cu lapte și vanilie! Secretul care îl face cremos, chiar și după ce se răcește
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 25.01.2025 la 09:39
Actualizat pe 25.01.2025 la 09:39
Orezul cu lapte este una dintre cele mai delicioase rețete ale copilăriei. Poți să te bucuri de gustul autentic și textura cremoasă cu ajutorul acestei rețete clasice! Iată ce să faci să rămână cremos și chiar și după ce se răcește.
- Cum gătești cel mai cremos orez cu lapte
- Bunica ta urma această rețetă
Orezul cu lapte este foarte delicios și este unul dintre cele mai cunoscute deserturi ale copilăriei. Deși ai nevoie de puține ingrediente, trebuie să fii atent la procesul de fierbere al orezului astfel încât acesta să nu devină lipicios.
Rețeta bunicii de orez cu lapte și vanilie
Atât adulții, cât și copiii îndrăgesc orezul cu lapte. Deși poate fi gătit cu multe arome și poate fi adaptat în funcție de gusturi și preferințe, rețeta clasică este cea mai delicioasă.
Aroma copilăriei este cea de vanilie, căci aceasta era cea mai folosită de bunicile noastre. Orezul de fierbe cu atenție, căci dacă stă prea mult pe foc, se va zdrobi și va deveni lipicios.
Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 3 gălbenușuri
- 1 pahar de orez
- 2 linguri de esență de vanilie
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1 pahar de orez
- 4 linguri de zahăr
- 2 pahare de apă rece
- sare
Mod de preparare
Se pune orezul într-o cratiță, se adaugă peste el apă și sare, apoi se lasă la fiert. Până fierbe se pregătește într-un alt bol un amestec din amidon, zahăr, gălbenușurile, esența de vanilie și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă și laptele.
Se amestecă în continuare, iar după ce apa din orezul fiert a scăzut și s-a evaporat, se adaugă amestecul din celălalt bol. Se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute. Se toarnă într-o tavă adâncă pentru cuptor și se lasă la copt până se rumenește. Se servește cu scorțișoară.
Citește și: Rețetă de orez cu lapte de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru un gust fabulos