Cea mai bună rețetă pentru sarmale de sărbători! Cătălin Scărlătescu îți spune ingredientele
Încă puțin și vin sărbătorile, iar masa de Crăciun trebuie să fie plină cu bunătăți, dar mai ales, cu sarmale! Cea mai bună rețetă pentru sarmale de sărbători! Cătălin Scărlătescu îți spune ingredientele! Toate gospodinele trebuie să o învețe!
- Cea mai bună rețetă pentru sarmale de sărbători!
- Cătălin Scărlătescu îți spune ingredientele!
- Toate gospodinele trebuie să o învețe!
Cine a zis că nu există sărbători de iarnă fără sarmale, ei bine, mare dreptate a avut! Fie că vorbim despre Crăciun, fie că vorbim despre Revelion, în toate casele românilor sarmalele sunt nelipsite de pe masă. Acum, în ajun de sărbători, Cătălin Scărlătescu vine cu cea mai bună rețetă pentru sarmale! Toate gospodinele trebuie să o învețe!
Cea mai bună rețetă pentru sarmale de sărbători! Cătălin Scărlătescu îți spune ingredientele
- 4 kg de carne
- tocata de porc
- 500 g orez
- 2 kg ceapa
- 40 g piper
- 45 g sare
- o bucată de afumătură
- bulion
- frunze de varză
- murată cimbru
- foi de dafin
Cât despre modul de preparare, simplu ca ”bună ziua”. Începem prin a toca ceapa mărunt. Apoi o punem într-o tigaie la călit până când va prinde o culoare aurie și o lăsăm la răcit.
”Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune juratul de la ”Chefi la cuțite”.
Trucul lui Cătălin Scărlătescu peste cele mai gustoase sarmale
Iar asta nu este tot! Celebrul chef recunoaște că are un truc secret atunci când vorba de pus sarmalale în oale. Scărlătescu pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat celebrul bucătar.
Citeșe și: Cel mai bun cozonac de Sărbători! Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu