Cea mai bună saramură de păstrăv. Rețeta simplă pentru Buna Vestire
Păstrăvul este o adevărată tradiție pentru români, atunci când se sărbătorește Buna Vestire. Pentru că toți românii se pregătesc intens pentru a găti peștele, această rețetă de saramură vă vine în ajutor.
- Cum să faci cea mai bună saramură de păstrăv
- Rețeta simplă pe care toată lumea o caută de Buna Vestire
Buna Vestire vine cu o tradiție importantă pentru români, și anume păstrăvul. Acest preparat se mănâncă în această zi importantă, iar gospodinele caută diferite rețete pentru cea mai bună saramură.
În acest fel își vor surprinde familia și prietenii, dar și pe ele însăși. Iată cum se gătește și de ce au nevoie. Trebuie să știi că rețeta este foarte simplă, iar ingredientele ieftine.
Rețetă de saramură de păstrăv
Saramura de păstrăv se gătește în multe moduri, mai ales în funcție de zona țării din care provin oamenii. Însă indiferent de acest lucru, doar una dintre rețete este cea mai bună și delicioasă. Se prepară în doar câteva minute.
Ingrediente
- 6 bucăți de păstravi
- 6 ardei grași
- 6 ardei kapia
- 8 roșii
- 3 ardei iute
- 4 cepe
- pătrunjel
- leuștean
- sare
- piper
Mod de preparare
Ca să gătești saramura de păstrăv, trebuie să coci prima dată ardeii kapia, ardeii grași, ardeii iuți pe plită. Ceapa și roșiile de coc pe grătar. După ce s-au răcit, trebuie să le cureți și să le toci mărunt, apoi le pui pe foc. În oală se mai adaugă pătrunjelul și leușteanul tocat, iar la urmă sare și piper după gust.
Toate ingredientele se lasă la fiert până dau în clocot, apoi se iau de pe foc și se lasă să stea sub capac. Acest preparat se mănâncă alături de păstrăvul rece, după ce a primit gustul deosebit al legumelor.
Trucuri pentru cea mai bună saramură de păstrăv
Saramura de păstrăv este o rețetă simplă la prima vedere. Ca să iasă delicioasă și să aibă gustul pe care ți-l dorești, este important să ții cont de câteva trucuri importante, pe care toți iubitorii de pește trebuie să le știe.
Unul dintre cele mai importante trucuri ca acest preparat să aibă gustul pe care ți-l dorești este să folosești pește proaspăt, indiferent dacă este păstrăv sau o altă specie. De asemenea, dacă îți place mâncarea mai condimentată, este recomandat să adaugi și piper, însă după gust.
De Buna Vestire, pe 25 martie, se mănâncă pește
Credincioșii mănâncă pește de Buna Vestire, fiind ziua din postul Paștelui în care este dezlegare la acest preparat, astfel că este permis. Peștele este permis în această zi, spre deosebire de alte feluri de carne, pentru că este ușor de digerat și una dintre cele mai slabe feluri de carne.