Cea mai simplă rețetă de cremă pentru prăjituri. Este potrivită pentru orice tort sau tartă
În general, orice cremă pentru prăjituri conține unt și gălbenușuri. Una dintre cele mai simple rețetă de cremă este cea cu vanilie, pentru care ai nevoie de câteva ingrediente și poate fi pregătită rapid.
- Cea mai simplă rețetă de cremă pentru prăjituri
- Este potrivită pentru orice tort sau tartă
Una dintre cele mai folosite creme pentru prăjituri este cea de vanilie. Este și cea care se pregătește cel mai rapid și nici nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a o face. În general, rețetele de cremă pentru prăjituri conțin și unt, pas peste care poți să sari dacă nu vrei o cremă prea tare.
Cea mai simplă rețetă de cremă pentru prăjituri
Ingrediente:
un vârf de sare
șase gălbenușuri
200 de grame zahăr
65 grame făină
500 de ml lapte
păstaie sau esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, se separă ouăle. Gălbenușurile se bat cu zahăr, după se adaugă și făina. Între timp, se încălzește laptele, în care se adaugă esența de vanilie. Dacă folosești păstaia de vanilie, nu uita să o cureți de semințe. Se amestecă bine cu un tel, iar mai apoi se lasă la foc mic până când amestecul se transformă în cremă.
După ce este gata, este bine să fie acoperită cu o folie alimentară pentru a evita să apară crusta. Crema poate fi folosită în orice tort sau tartă, după ce este lăsată câteva ore la frigider. Dacă îți dorești o cremă de ciocolată, poți adaugă cacao. În schimb, dacă îți dorești să obții o cremă mai tare, adaugă unt.
Înainte să se răcească complet și să o bagi la frigider, se adaugă untul care trebuie să fie la temperatura camerei și se amestecă din nou. Opțional, dacă îți dorești o cremă mai dulce, poate fi adăugat și zahăr pudră.
Ce să adaugi dacă obții o cremă prea moale
Dacă nu vrei să folosești unt și obții o cremă prea moale, recomandat este să adaugi amidon de porumb.
Se adaugă treptat și se amestecă până când crema devine mai tare. Amidonul de porumb poate fi folosit și atunci când frișca este prea moale.