Chec cu ricotta și ciocolată. Rețetă pas cu pas pentru un desert special
Când vrei o prăjitură delicioasă făcută în casă, rețeta de chec cu ricotta și ciocolată este una dintre cele mai bune opțiuni, iar partea bună este că prepararea și coacerea nu durează mult. Urmează pas cu pa rețeta și vei putea să le dai celor dragi un desert special!
- Rețetă de chec cu ricotta și ciocolată
- Sunt necesare doar câteva ingrediente
Dacă nu ai mult timp la dispoziție, dar vrei să pui o prăjitură făcută în casă pe masă, la un eveniment din familie, checul cu ricotta și ciocolată este ceea ce cauți. Rețeta este cât se poate de simplă și ușor de urmat, iar rezultatul nu dezamăgește niciodată.
Rețetă de chec cu ricotta și ciocolată
Ingrediente
3 ouă
200 gr zahăr
250 gr ricotta
250 gr făină
1/2 plic praf de copt
sare
esență de vanilie
100 gr cipsuri de ciocolată
Mod de preparare
Prima dată se pun ouăle într-un castron și se mixează cu zahărul, până când se dublează volumul compoziției, devine spumoasă și se albește. Se lasă telul deoparte și se ia o paletă cu care se amestecă după ce se adaugă ricotta și esența de vanilie. Când compoziția este omogenă ne oprim din amestecat.
Făina, sarea și praful de copt se amestecă separat și se pun peste compoziția de ouă și ricotta, apoi se amestecă cu robotul, apoi cu o spatulă, până la omogenizare. Se pun și cipsurile de ciocolată și se încorporează bine.
La final, aluatul trebuie să fie dens, iar dacă doriți îl puteți subția cu lapte.
Compoziția se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt, care se dă la cuptorul încins la 180 grade C timp de aproximativ 45-50 de minute. Când este gata, se lasă la răcit și apoi se pudrează cu zahăr pudră.