Ciorbă de urzici pentru toate gusturile. Rețete simple și gustoase
Una dintre cele mai adorate li populare rețete în această perioadă este cu siguranță ciorba de urzici. Odată cu venirea primăverii, piețele se umplu cu fel de fel de verdețuri numai bune pentru o mâncare proaspătă și gustoasă.
- Cum se prepară cea mai bună ciorbă de urzici
- Câteva sfaturi pentru un preparat gustos
Una dintre cele mai adorate li populare rețete în această perioadă este cu siguranță ciorba de urzici. Odată cu venirea primăverii, piețele se umplu cu fel de fel de verdețuri numai bune pentru o mâncare proaspătă și gustoasă. Noi vă prezentăm câteva rețete de ciorbe cu urzici ușor de făcut și numai bune pentru anotimul cald.
Ciorba de urzici cu afumatura
Ingrediente
300 gr costiță afumată
câteva grămezi de urzici(în funcție de cât de deasa vreți să fie)
1 morcov
1 ceapă
1 bucățică de țelină
2 linguri ulei
1 lingură orez bine spălat
2 ouă
oțet după gust
sare
piper negru măcinat
Mod de preparare
Curățăm cu grijă urzicile de resturi și le spalăm în câteva ape, până apa iese curată.
Punem un vas cu apă la foc, iar când aceasta clocotește punem urzicile și le lăsăm să dea câteva clocote, apoi scurgem urzicile, păstrând zeama. Punem urzicile scurse pe un tocător și le tăiem marunt. Apoi tocăm foarte bine ceapa și dăm prin răzătoare morcovul și țelina. Morcovul se va pune la călit în ulei încins și apoi adăugăm și ceapa cu țelina. Când se înmoaie ușor punem costița tăiată în bucăți mici. Lăsăm câteva minute, stingem cu zeamă de urzici, apoi completăm cu apă până trece cu un lat de palmă de carne. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul. Când orezul este pe jumătate fierb, adăugăm urzicile și mai lăsăm să fiarbă până când orezul este gata.
Ciorba de urzici cu ou
Ingrediente
o ceapa
un morcov
o felie de țelină
un ardei
un mănunchi de urzici
o legatură de leuștean verde
2 ouă
usturoi verde, după gust (optional)
suc de lămâie, după gust
sare neiodată, după gust
Mod de preparare
Se curăță și se spală bine ceapa, morcovul, felia de țelină și ardeiul și se fierb în apă, cu puțină sare. Între timp se curăță de impurități și se spală bine urzicile, apoi se toacă și se adaugă la fiert. Ulterior se pregătesc sdrentele de ou. Acestea se bat bine într-un bol și se adaugă peste ele 4-5 linguri de ciorbă fierbinte. Amestecul se torarnă în ciorbă și se învârte cu o fuculiță pentru a se forma zdrentele. După ce fierbe bine se stinge focul și se adaugă leușteanul, iar la porționare se adaugă după gust suc proaspăt de lamâie și usturoi verde mărunțit.
Ciorba de urzici cu smântână
Ingrediente
500 g urzici
3 fire de praz (cantitatea poate fi mărită sau diminuată în funcție de gust)
o legătură de ceapă verde
1 lingură de mălai
2 linguri de făină
2 linguri de ulei
oțet de mere
sare
pătrunjel sau leuștean
o lingură zeamă de lămâie,
două ouă
200 g smântână,
o linguriță de unt
Mod de preparare
Se curăță bine urzicile și cu atenție, apoi se pune un bol cu apă cu sare la fiert. Se taie rondele prazul și ceapa și se pun la fiert odată cu urzicile. Totul se ține la foc mic, pentru 30 de minute, timp în care trebuie să aveți grijă, pentru că, începând să dea în clocot, se vor umfla și vor da pe deasupra oalei. După ce fierb urzicile, acestea se scot din oală și se adaugă mălaiul și faină, pasându-le cu o lingură de lemn. După această procedură, se pun din nou în oală, se adaugă sare după gust și, în funcție de preferință fiecăruia, se poate completa rețeta cu două linguri de ulei. Se lasă la fiert 5 minute. După ce fierb se stinge focul și se adaugă leușteanul. Între timp, batem oul cu smântână, pe care le adăugăm după ce oprim focul, amestecând constant. La final, dregem ciorba de urzici cu leușteanul tocat mărunt și zeama de varză, după gust.
Citește și Cea mai bună ciorbă de legume după o rețetă foarte simplă și rapidă