Live acum Meniu de vedeta
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Cozonac pufos după rețetă tradițională cu nucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie

Cozonac pufos după rețetă tradițională cu nucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie

Publicat pe 11.04.2022 la 17:21 Actualizat pe 11.04.2022 la 17:22

Paștele se apropie cu pași repezi, iar toate gospodinele vor să pregătească cele mai bogate și delicioase bunătăți pentru masa de sărbătoare. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu desert bun, noi îți prezentăm o rețetă tradițională pentru un cozonac pufos cu nucă și rahat. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.

Cozonac pufos după rețetă tradițională cu rucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie

Facebook

Toate gospodinele fac pregătiri intense pentru masa de Paște. Momentele petrecute alături de familie și prieteni sunt cele mai importante și trebuie să le prețuim pe măsura așteptărilor. Noi îți prezentăm o rețetă tradițioală pentru un cozonac pufos cu nucă și rahat, perfect pentru această sărbătoare. Care este modul de preparare și de ce ingrediente avem nevoie.

Rețetă tradițională pentru un cozonac pufos cu nucă și rahat

Ingrediente

1 kg de făina 000

50 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată

350 ml (max. 400 ml) lapte călduț

250 g zahăr

4 ouă

150 ml ulei

3 plicuri zahăr vanilat

coaja rasă de la două lămâi și o portocală

15 g sare

Ingrediente pentru umplutură

Modul de preparare

Încălzim laptele, dar nu fierbem. Pregătim 400 de ml pentru aluat, punem prima oara punem 350 de ml, iar apoi păstrăm 50 ml de rezervă. Scoatem ouăle din frigider. Făina trebuie ținută la temperatura camerei, neaparat 000, cea mai bună pentru cozonaci.

Punem 40 g de sare. Spălăm bine citrcele cu apă fierbinte și le ștergem. Pentru început trebuie să punem coaja de la două lămâi și de la o portocală. Prăjim cu grijă miezul de nucă într-o tigaie, după care îl măcinăm.

Punem drojdia într-un castron cu o linguriță de sare și 100 ml de lapte. Le amestecăm bine, iar apoi punem și puțină făină cernută. Lăsăm aluatul să se odihnească pentru 10 minute. În mixer punem 4 ouă întregi cu zahăr și vaniilie, le mixăm petru 5 minute, până devin deschise la culoare și spumoase.

Adăugăm peste restul de lapte, coaja rasă de la lămâi și portocală, 500 de g de făină și maiaua. Mixăm compoziția pentru încă 5 minute. Punem restul de făină și sare și frământăm aluatul peste 10 minute.

Frământăm aluatul până când devine neted. Îl lăsăm să de odihnească pentru 10 minute. Punem peste compoziție 100 ml de ulei și 100 de g de unt topit. Frământăm aluatul cu mâna timp de 20 de minute.

Punem în palme puțin ulei și facem o formă rotundă, de bilă. Punem aluatul într-un astron și îl acoperim cu o pungă de plastic, închisă bine. Preîncălzim cuptorul la 50 de grade. Băgăm castronul cu aluatul îl el și îl lăsăm pentru 30-40 minute, pentru a crește cât mai frumos.

Împărțim aluatul în trei de 500 de g. Tăiem rahatul în bucățele și îl acoperim cu zahărul pudră. Nuca o măcinăm, iar apoi o amestecîm cu zahărul tos și cacao. Punem crema în cozonac, îi dăm o formă, după care îl băgăm la cuptor pentru o oră și 50 de minute, la 180 grade. La sfârșit ungem desertul cu gălbenușul de la un ou și zahăr.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Cozonac pufos după rețetă tradițională cu nucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Horoscop zilnic
Horoscop joi, 5 iunie 2025: Scorpionii vor avea o perioadă dinamică
  • Horoscopul zilei de joi, 5 iunie 2025
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de joi
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Emisiuni TV
Care a fost cel mai greu moment pentru Mark Stam și Cristian Porcari la „Te cunosc de undeva”. Cei doi au câștigat premiul cel mare: „Eu eram foarte răcit...”
  • Care a fost cel mai greu moment pentru Mark Stam și Cristian Porcari la „Te cunosc de undeva”
  • Cei doi au câștigat premiul cel mare
Showbiz intern
Iustin Petrescu, nevoit să amâne publicarea dovezilor împotriva lui Marilu Dobrescu. Ce i s-a întâmplat: „Visam să o terminăm așa...”
  • Iustin Petrescu, nevoit să amâne publicarea dovezilor împotriva lui Marilu Dobrescu
  • Ce i s-a întâmplat
Showbiz intern
Tzancă Uraganu, imagine de colecție alături de toți cei patru copii: „Adevăratele realizări ale vieții” / FOTO
  • Tzancă Uraganu, imagine de colecție alături de toți cei patru copii
  • Mesajul înduioșător al manelistului
Showbiz intern
Bogdana de la Mireasa, sezonul 8, primele declarații despre perioada dificilă prin care trece. Cum se simte acum
  • Bogdana de la Mireasa, sezonul 8, primele declarații despre perioada dificilă prin care trece
  • A fost externată din spital
Beauty & Lifestyle
Ingredientul secret pe care să-l adaugi în tigaie când prăjești ouă. Secretul bucătarilor de renume
  • Ingredientul secret pe care să-l adaugi în tigaie când prăjești ouă
  • Secretul bucătarilor de renume
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cod galben de caniculă în România. Alertă meteo: Judeţele care se vor topi la 36 de grade Celsius
recomandare pe as.ro
Vedeta cu părinţi miliardari, surprinsă în metrou. „Nimeni nu m-a recunoscut”
Romania TV
Anunțul MOMENTULUI, în România! Nicușor Dan, totul despre introducerea stagiului militar obligatoriu
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
recomandare pe antena3.ro
„Peștele apocalipsei” a ieșit din nou la suprafață și a provocat panică. De ce are această creatură un renume atât de terifiant
recomandare pe antena3.ro
Vanuatu a aflat cine este Andrew Tate și vrea acum să-i revoce „pașaportul de aur”  
recomandare pe antena3.ro
O companie uriașă de Inteligență Artificială se prăbușește după ce s-a aflat că boții erau, de fapt, indieni
recomandare pe playtech.ro
Răsturnare de situaţie în cazul lui Cristian Boureanu! Ce s-a descoperit despre una dintre fetele care au ajuns în casa acestuia: 'Lucreaza la...
recomandare pe playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion în presa din străinătate? Imaginea la care nimeni nu se aştepta
recomandare pe redactia.ro
Doliu în muzica din România. A murit un cunoscut trapper
recomandare pe redactia.ro
Criminalul Robert Lupu nu a fost luat de la morgă. Familia nu vrea să audă de el. Ar putea fi înmormântat pe banii statului
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
recomandare pe bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
recomandare pe bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Îți iei medicamentele cu cafea? S-ar putea să le iei degeaba
recomandare pe a1.ro
Cât de mare a crescut fiul lui Kamara. Puțini știu că mama lui Leon este acum actriță în "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN"