Care e cea mai bună făină pentru un cozonac gustos și pufos
Publicat pe 08.04.2022 la 17:59 Actualizat pe 08.04.2022 la 18:00
Acum suntem în perioada postului, dar cu toții așteptăm cu nerăbadare sărbătorile și ne gândim cum să ne suprindem familia și prietenii. Pentru că știm cât de mult aștepți Paștele și pentru că vrei să le pregătești celor dragi ție cea mai bună masă, noi îți prezentăm ce făină trebuie să folosești pentru un cozonac gustos și pufos.
- Ce făină trebuie să folosești pentru cozonac
- Îi vei surprinde pe cei dragi
Paștele se apropie cu pași repezi, iar toate gospodinele din țara noastră vor să pregătească o masă delicioasă pentru familie și prieteni, de unde, bineînțeles, că nu va lipsi cozonacul, care este cel mai așteptat desert. Iată care este cea mai bună făină pentru un cozonac pufos și gustos.
Care e cea mai bună făină pentru un cozonac gustos și pufos
Dacă vrei să faci un cozonac delicios și pufos, află că făina 000 este cea mai bună și cea mai folosită. Datorită acesteia, aluatul va fi moale. Este bine de știut că aceasta trebuie țină în frigider și păstrată tot timpul închisă ermetic, mai ales pentru a nu absorbi mirosul.
Pentru că făina 000 este recunoscută ca fiind cea mai bună pentru un cozonac delicios, vei observa încă de prima oară o schimbare mare în ceea ce privește structura aluatului, care va fi mult mai moale decât de obicei.
Multe femei folosesc făina 480, dar este bine să știi că aceasta este potrivită mai mult pentru prăjitruri și blaturi de tort. Făina 550 este dură și este recomandată pentru pâine, croissante, brioșe și foi de plăcintă.
Ce făină mai este bună pentru cozonac
În cazul în care nu găsești făină 000, află că și 650 este destul de bună pentru un cozonac delicios, dar cu siguranță nu la fel de pufos. Acest tip este folosit și recomandat pentru pâine, pizza și focaccia.
Există multe rețete pentru un cozonac delicios, dar noi îți sugerăm să încerci să folosești făina 000 și cu siguranță că vei fi mulțumită de rezultat și vei primi multe laude din partea celor dragi ție.
Citește și: Cum să faci cel mai bun aluat de cozonac? Rețeta veche a bunicii pentru Paște