Cum face Gabriela Cristea gogoșari opăriți în oțet cu zahăr. O rețetă perfectă de murături pentru iarnă
Publicat pe 17.09.2025 la 20:07 Actualizat pe 17.09.2025 la 20:07
Gabriela Cristea prezintă cea mai ușoară rețetă de gogoșari opăriți în oțet cu zahăr. Este un preparat ideal pentru iarnă, cu puține ingrediente și un mod de gătire foarte simplu. Dacă vrei să gătești murături pentru iarnă, iată o rețetă ideală.
- Cum gătești murături delicioase pentru iarnă
- Gabriela Cristea prezintă cea mai ușoară rețetă de gogoșari opăriți în oțet cu zahăr
- Toate ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare
Gabriela Cristea este o gospodină desăvârșită și o mare iubitoare de rețete tradiționale, care ne amintesc de preparatele gătite de bunicile noastre. De această dată, vedeta a prezentat o rețetă ușoară de gogoșari opăriți în oțet cu zahăr, perfecți pentru iarnă.
Rețeta Gabrielei Cristea de gogoșari opăriți în oțet cu zahăr. Murături savuroase pentru iarnă
A început sezonul murăturilor. Gospodinele își pregătesc cămările pentru sezonul rece, iar rețetele de murături sunt la mare căutare. Gogoșarii opăriți în oțet cu zahăr nu trebuie să lipsească din cămara ta. Pe cât de delicioși sunt, pe atât de ușor se pregătesc și din puține ingrediente.
Gabriela Cristea, cunoscută deja pentru pasiunea pentru bucătărie, a prezentat o rețetă gustoasă de gogoșari opăriți în oțet cu zahăr și a dezvăluit la ce secrete apelează pentru o savoare deosebită. Totul depinde de condimentele pe care le folosești și ordinea în care sunt adăugate în borcane. Iată rețeta completă.
Ingrediente
- 5 kilograme de gogoșari
- 1 L oțel de 9 grade
- 2 L apă
- 20 g sare
- 400-500 g zahăr
- foi de dafin, boabe de piper și boabe de muștar
Mod de preparare
Se spală și curăță gogoșarii. Se pregătește amestecul de oțet cu zahăr, într-o oală încăpătoare, și se pune la fiert. Se opăresc gogoșarii în oțetul cu zahăr, apoi se aranjează în borcane. Se adaugă frunze de țelină și hrean pentru un plus de aromă.
Trucuri utile pentru gogoșarii murați
Există mai multe moduri prin care poți să pregătești gogoșari murați la borcan, pentru iarnă. Gustul pe care îl vor avea murăturile depinde de ingredientele pe care le adaugi în borcane și de câteva trucuri ale gospodinelor pricepute, de care este recomandat să ții cont. Iată câteva sfaturi importante:
1. folosește sare neiodată
2. lasă gogoșarii la macerat de dimineața până seara
3. alege gogoșari de mărime medie, cu o textură tare și solidă
4. umple borcanele cu gogoșari astfel încât să stea strânși
5. lasă gogoșarii la scurs înainte să îi pregătești
6. nu opări gogoșarii mai mult de 2 minute
7. asigură-te că borcanele au fost sterilizate corect