Live acum Stirile Antena Stars - Best of
Prime time /
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Cum faci cele mai bune eclere de casă. Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile

Cum faci cele mai bune eclere de casă. Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile

Publicat pe 29.12.2020 la 15:41 Actualizat pe 29.12.2020 la 15:41

Indiferent dacă este iarnă, vară sau toamnă, ai întotdeauna poftă de ceva dulce și rapid de făcut! Ce poate fi mai gustos decât niște super eclere făcute în casă? Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile! Eclere de casă cu caramel sărat!

Mod de preparare pentru cele mai gustoase eclere!

arhivă

Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că gospodinele fac tot felul de prăjituri în această perioadă. Fie că vorbim despre negrese sau torturi, pe masa de dulciuri a fiecărei familii sunt nelipsite celebrele eclere. Și de ce să le cumperi din comerț, când le poți face chiar tu acasă? Iată cele mai bune rețete pentru eclere, simplu de făcut și pentru toate gusturile!

Eclere de casă false, rețetă fără coacere

O rețetă foarte simplă pentru eclere este chiar cea fără coacere. Un desert rafinat și delicios include o porție numai bună de eclere false, care reușesc să stârnească curiozitatea tuturor. Pe scurt, vorbim despre niște pișcoturi însiropate în lapte care creează,de fapt, imaginea unor eclere.

Ingrediente

Mod de preparare

Cât despre modul în care se prepară, simplu ca ”bună ziua”! Se iau șapte pișcoturi și se însiropează cu lapte, după care se aranjează frumos pe fundul tăvii de copt, tapetată înainte cu folie alimentară. Se pune laptele pe foc într-o cratiță și se adaugă treptat praful de budincă. Mai apoi, budinca se lasă la fiert și se ia de pe foc, fiind lăsată la răcit timp de 5 minute. Turnați budinca peste pișcoturile însiropate cu lapte, nivelați și lăsați la rece pentru 15 minute.

Într-un alt bol se bate frișca, care mai apoi se pune peste budincă. După care se adaugă celelalte pișcoturi rămase. Ciocolata neagră o puneți într-un bol peste care adăugați lapte cald și amestecați cu atenție până în momentul în care se topește și se transformă în glazură. Turnați peste pișcoturi și lăsați la rece timp de 25 de minute.

Reteta clasica de eclere

În cazul în care nu vreți să înlocuiți eclerele clasice, vă prezentăm și rețeta obișnuită pe care gospodinele o folosesc atunci când vor să facă un desert gustos și rapid.

Ingrediente

Aluat:

Cremă:

Glazură:

Mod de preparare

Se ia o cratiță în care se pune apă, ulei, zahăr și seara. În clipa în care compoziția începe să coloctască, se adaugă făina (toatp odată) și se amestecă cu atenție până când se formează aluatul. Se oprește focul, se lasă la răcit, după care se adaugă ouăle și se amestecă foarte bine fiecare, înainte de a adaugă următorul ou. La sfârșit se obține un aluat cremos și lipicios.

În ceea ce privește crema, laptele se pune într-o altă cratiță la încălzit. În acest timp se mixează bine gălbenușurile cu zahar, până în momentul în care acesta se dizvolă, iar ouăle devin cremoase. Se adaugă amidonul și se omogenizează. Laptele se toarnă peste crema de ouă, iar compoziția nou obținută se pune la foc și se amestecă încontinuu, până când se îngroașă precum o budincă.

Eclere de casa cu ness

Adesea, gospodinele caută cu disperare să găsească cele mai gustoase eclere cu ness în cofetării, însă tot cele preparate în casă sunt cele mai bune. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și modul de preparare.

Ingrediente

Blat:

Crema de ness:

Glazură:

Mod de preparare

Se pune pe foc o oală cu apă și ulei, iar când încep să fiarbă se adaugă făina în ploaie, amestecând încontinuu cu telul. În clipa în care aluatul se îngroașă, se adaugă ouăle, pe rând. Mai apoi se tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt, se întinde blatul și se lasă la cuptor timp de 25-30 de minute la 180 de grade. Aluaturile trebuie să fie aurii-maro.

Într-o altă cratiță se pun gălbenușurile, care se bat bine cu zahărul și nesul. Pe deasupra se adaugă făina, care se încorporează cu laptele. Cât este încă fierbinte, trebuie adăugat untul și amestecat bine până când se topește complet, apoi se lasă crema să se răcească.

Eclere de casa cu caramel sarat

Ingrediente

Mod de preparare

Coaja de ecler din aluatul opărit se amestecă cu crema de vanilie la rece, cu caramelul sărat, fondantul cu sirop și ciocolata cu lapte, decorată cu kranz. Sosul de caramel sărat va fi gata în 10 minute.

Crema de eclere fara ou

Ingrediente

Aluat:

Cremă de vanilie:

Mod de preparare

În cazul în care țineți post și vreți să vă delectați cu un ecler, iată cel mai simplu mod de preparare fără ouă. Se ia o cratiță în care se pune margarina la topit, după care se adaugă zahăr, apă şi praful de sare şi se dă amestecul într-un clocot. După ce stingem focul, se adaugă făina și se amestecă cu atenție pentru a nu se forma cocoloașe. Se lasă aluatul la răcit, iar apoi se pune în tavă sub formă de bastonașe de 8-10 cm.

Se bagă tava în cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute. Apoi, se amestecă laptele vegetal cu mierea şi cu amidonul şi se pune cratiţa pe foc, amestecând până când compoziția se îngroaşă. Se opreşte focul şi se pune esenţa de vanilie, iar crema obţinută se lasă să se răcească.

La final, formele de ecler se scot din cuptor, se lasă la răcit, se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Cum faci cele mai bune eclere de casă. Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Te cunosc de undeva, 19 aprilie 2025. Emy Alupei și Laila Hafiz, transformare spectaculoasă. Cum au comentat jurații momentul lor
  • Emy Alupei și Laila Hafiz, transformare spectaculoasă
  • Ce au spus jurații despre momentul lor
Horoscop zilnic
Horoscop duminică, 20 aprilie 2025: Se anunță atmosferă plăcută în cuplu pentru Capricorni
  • Horoscopul zilei de duminică, 20 aprilie 2025
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de duminică
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Showbiz intern
Anamaria Prodan și-a sărbătorit fiica cea mare! Imagini de colecție cu impresara și Rebecca: „Mami te iubește” / FOTO
  • Fiica cea mare a Anamariei Prodan și-a sărbătorit ziua de naștere
  • Impresara, mesaj emoționant pentru Rebecca
Showbiz intern
Cum se simte ispita Lala de la Insula iubirii pe ultima sută de metri cu sarcina. Va naște la finalul lunii mai
  • Ispita Lala de la Insula iubirii se pregătește să devină mamă pentru prima dată
  • Bruneta va avea o fetiță
Showbiz intern
Ce pasiune au copiii lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. Juratul este tatăl a doi băieți / FOTO
  • Ștefan Popescu și soția lui au împreună doi copii
  • Ce pasiune au băieții lor
Horoscop
Trei zodii care intră într-o perioadă de prosperitate. Nativii își găsesc echilibrul și trec printr-o schimbare importantă
  • Zodiile care intră într-o perioadă de prosperitate
  • Au noroc la bani și în dragoste
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Maru, filmat cum îl ironiza pe Rareş, înainte să moară: Ce ai, te hiperventilezi?
recomandare pe as.ro
Momentul dramatic care l-a făcut pe Sabin Ilie să se prăbuşească emoţional şi să piardă o avere!
Romania TV
Tragedie în lumea medicală. George și Emanuel, doi medici tineri, au murit. Aveau doar 28 și 31 de ani. Detalii teribile!
Romania TV
Georgiana Lobonț, despre DIVORȚ. Și-a iertat soțul până la urmă: ''A fost o greşeală pe care el a făcut-o, a fost ceva crunt. Toţi erau şocaţi
recomandare pe antena3.ro
Trei adolescenți au inventat un frigider care nu are nevoie de curent electric. Au găsit soluția în manualul de clasa a IX-a
recomandare pe antena3.ro
O „ploaie însângerată” lovește Europa în Săptămâna Mare. Un nor uriaș de praf saharian se îndreaptă și spre România
recomandare pe antena3.ro
Un copil moldovean din Italia a scris la școală o compunere despre cum tatăl lui o bate pe mama
recomandare pe playtech.ro
Drob de pui moale şi fin, perfect pentru Paşte. Paşii de urmat pentru a nu fi înnecăcios
recomandare pe playtech.ro
Câtă drojdie se pune la cozonaci. Secretul pentru a ieşi pufoşi şi copţi în mijloc
recomandare pe redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
recomandare pe redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
recomandare pe Ciao.ro
Vedetele din România care s-au călugărit. Au renunțat la celebritate pentru o viață în rugăciune
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
recomandare pe bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
recomandare pe Jurnalul.ro
Decalogul mesei pascale. Recomandările medicilor ca să nu ajungi la Urgență
recomandare pe a1.ro
Darisian Luncanu, complet îndrăgostit de iubita lui. Cum se înțelege actorul din Iubire cu parfum de lavandă cu „socrii”| EXCLUSIV