Cum gătești turte fragede cu mălai! Rețetă ușoară din doar 4 ingrediente
Publicat pe 19.03.2025 la 13:55 Actualizat pe 19.03.2025 la 13:55
Turtele cu mălai se gătesc repede, sunt delicioase și pot fi mâncate cu o mulțime de preparate. Ai nevoie de doar patru ingrediente și câteva minute la dispoziție, pe care să le petreci în bucătărie.
- Rețetă delicioasă de turte cu mălai
- Cu patru ingrediente gătești un preparat savuros
Turtele sunt gătite în toată țara, iar bunicile noastre le pregăteau foarte des pentru întreaga familie. Sunt mai delicioase decât pâinea din comerț și îți ia foarte puțin timp pentru a le pregăti.
Rețetă de turte cu mălai din patru ingrediente
Acest preparat poate fi gătit în multe feluri, după propriile dorințe. Sunt versatile, motiv pentru care poți să alegi ingrediente în plus pe care să le adaugi în aluat, pentru un gust savuros. Aceasta este rețeta clasică, străveche, care dă cele mai bune rezultate. Turtele gătite astfel sunt fragede, moi și aromate.
Ingrediente
- o cană de făină albă
- apă fiartă
- 3 căni de mălai
- 1 ou
Mod de preparare
Ai nevoie de trei sferturi de făină de mălai și un sfert de făină albă. Modul de preparare al turtelor cu mălai sunt foarte ușor de gătit. Se opărește făina de mălai cu apă fierbinte cu sare, pe care o adaugi pe rând cu un polonic.
Compoziția trebuie să fie moale, astfel încât să curgă. Apoi se pune peste făina albă și se amestecă până se omogenizează. Dacă preferi turte dulci, poți să adaugi o lingură de zahăr. Se formează turte mici și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung pe deasupra cu găbenuș de ou și se coc la 180 de grade, timp de o oră. Se servesc după ce se răcesc.