Live acum Viața fără filtru - Best of
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Cum pregătești cel mai bun ecler la tavă. Rețeta pentru care Jamila și Laura Laurențiu s-au dat în judecată

Cum pregătești cel mai bun ecler la tavă. Rețeta pentru care Jamila și Laura Laurențiu s-au dat în judecată

Publicat pe 18.10.2021 la 12:37 Actualizat pe 18.10.2021 la 12:40

Domeniul culinar din România a fost zguduit de un scandal de proporții între celebra Jamila și bucătăreasa Laura Laurențiu, în urmă cu puțin timp. Prima a ajuns s-o dea în judecată pe cealaltă pentru o rețetă de ecler la tavă. După ce a fost acuzată de colega de breaslă că a furat rețeta, Jamila a vrut să-și facă dreptate, dar judecătorii nu i-au dat câștig de cauză. Iată cum pregătești cel mai bun ecler la tavă, după rețeta de la care a  început conflictul!

Jamila a pierdut procesul

Unsplash

Rețeta de ecler la tavă le-a adus pe Jamila și Laura Laurențiu în instanță, dar oare cât de bun este acest desert?! Aparent, foarte bun, datorită ingredientelor folosite. Rețeta are la bază aluat clasic de choux și una dintre cremele derivate din crema de vanilie de patiserie, și anume crema diplomat.

Rețetă pentru cel mai bun ecler la tavă, cea pentru care Jamila și Laura Laurențiu s-au judecat

Ingrediente

Aluatul pentru blatul de ecler:
- 150 de grame de făină
- 150 de ml. de apă
- 150 ml. de lapte
- 150 grame de unt cu 80% grăsime
- 1 praf de sare și 5 ouă

Crema de vanilie:
- 500 ml. lapte
- 6 gălbenușuri
- 150 grame de zahăr
- 50 grame de făină
- 2 linguri extract de vanilie
- 400 grame smântână pentru frișcă
- 10 grame de gelatină.

Ganache de ciocolată:
- 200 grame smântână pentru frișcă
- 150 grame de ciocolată cu 54% cacao.

În plus: 600 de grame de smântână pentru frișcă, 50 de grame de zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare ecler la tavă

Prepararea blatului

Se va începe cu blatul din pate-a-chou (compoziție de bază pentru ecler). Pornești cuptorul și îl setezi la 200°C. Pune apa, laptele, sarea și untul pe foc, într-o cratiță. Când lichidul dă în clocot adaugă toată făina deodată. Amestecă până când pe fundul cratiței se formează o pojghiță albicioasă, semn că aluatul a pierdut deja suficientă apă (la aproximativ patru minute după adăugarea făinii). Pentru a se răci mai repede, răstoarnă aluatul din cratiță într-un castron.

După ce aluatul opărit s-a răcit până la temperatura camerei, adaugă treptat ouăle, mixând viguros după fiecare ou adăugat. Reține că nu trebuie să adaugi un ou până ce precedentul nu a fost complet înglobat în aluat. Răzuiește pereții vasului de câteva ori, mixând de fiecare dată, ca să obții un aluat omogen.

Pregătește o tavă non aderentă cu dimensiunea de 26 x 38 cm, pe care ai uns-o peste tot cu o peliculă fină de ulei. Răstoarnă aluatul în tavă și cu ajutorul unei spatule sau pur și simplu cu degetele unse cu ulei întinde într-un strat pe cât posibil uniform ca grosime, formând și o mică bordură pe pereții laterali ai tăvii. Bagă imediat la cuptor și coace timp de 30-35 de minute, la 200 de grade Celsius, până ce aluatul e brun auriu și bine uscat. Scoate-l din tavă și lasă-l pe un grătar, ca să se răcească.

Crema pentru eclere la tavă

Cu blatul la răcit, este timpul să pregătești crema de vanilie, urmând instrucțiunile de AICI. După ce a fiert și s-a îngroșat, răstoarnă crema de vanilie într-un castron. Separat, pune 10 grame de gelatină la hidratat cu apă foarte rece. După ce gelatina s-a hidratat, stoarce-o bine și încorporează în crema caldă la 40 de grade.

Bate frișca din cele 400 de grame de smântână pentru frișcă și 1/3 din cantitatea de frișcă bătută, adaugă peste cremă și amestecă, după care adaugă și restul de frișcă bătută și omogenizează bine.

Așază blatul de ecler răcit în tava în care s-a copt și toarnă deasupra crema, nivelând-o bine cu o spatulă sau cuțit. Bagă prăjitura la congelator pentru 20 de minute.

Stratul de ganache

Fierbi într-un castron smântâna pentru frișcă prevăzută pentru ganache-ul de ciocolată și adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Așteapți 3 minute, apoi amesteci până la dizolvare. Scoate prăjitura Ecler la tavă din congelator și distribuie deasupra cremei ganache-ul, din care păstrezi 3 linguri deoparte pentru decor. Din nou bagă tava la congelator.

Pune smântâna foarte rece într-un castron și bate-o cu mixerul la viteză mare, până când începe să se întărească, adaugă zahărul pudră și continua să o bați, până când se întărește bine de tot.

Pune frișca bătută deasupra stratului de ganache de ciocolată, nivelează și se stropește cu cele 3 linguri de ganache păstrate. Dă prăjitura Ecler la tavă la frigider minimum 3 ore înainte de servire. Așa vei savura cel mai bun ecler la tavă, potrivit blogului Laurei Laurențiu.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Cum pregătești cel mai bun ecler la tavă. Rețeta pentru care Jamila și Laura Laurențiu s-au dat în judecată
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Adriana Bahmuțeanu, declarații dure după ultimul proces cu băieții cei mari ai lui Silviu Prigoană. Ce s-a întâmplat în instanță: ”A folosit proble false”
  • Adriana Bahmuțeanu a fost la un nou termen cu băieții lui Silviu Prigoană
  • Vedeta a făcut declarații
Showbiz intern
Cum a depășit Zarug cele mai grele momente. Dezvăluiri despre depresie, prieteni și perioada dificilă. De unde și-a luat puterea de a merge mai departe / VIDEO
  • Zarug ne spune cum a trecut peste perioada depresivă din viața sa
  • Cine l-a ajutat în cele mai grele momente 
  • Declarații exclusive 
Showbiz intern
Andrei Jilavu, clipe de coșmar după ce a fost infectat cu virusul dengue! Declarații exclusive despre starea lui de sănătate
  • Andrei Jilavu, clipe de coșmar
  • A fost infectat cu virusul dengue
  • Care este starea lui de sănătate
Stiri interne
Soțul artistei Carmen de la Sălciua, adio, pușcărie! / Decizie de ultimă oră în dosarul penal al afaceristului
  • Afaceristul Marian Corcheș a fost declarat nevinovat
  • Timp de trei ani, el a fost târât prin tribunale, fiind acuzat că ar fi furat curent
  • După ce, în 2022, au admis probele, luna aceasta, judecătorii au stabilit că acestea nu există
Paparazzi
O folosește, dar nu o îngrijește! Iubitul Alexiei Eram a fost prins în plină acțiune!
  • Alexia Eram are un nou iubit de câteva luni
  • Cum a fost surprins
Emisiuni TV
Ce provocări a întâmpinat Ioana State la Te cunosc de undeva: ”Mi-e teamă de lucrurile acestea”
  • Ioana State se descurcă de minune la Te cunosc de undeva
  • Care sunt cele mai mari frici ale vedetei
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Staţii de autobuz încălzite, ca în Dubai, într-o comună din Prahova. Investiţia totală a fost de 100.000 de euro
recomandare pe as.ro
„Mănâncă 5 kilograme de carne!” Dezvăluire incredibilă despre Cristi Borcea
Romania TV
Magazinele ”La Sibieni”, ÎNCHISE pe capete. Angajații spălau salamul expirat cu acetonă și îl repuneau la vânzare
Romania TV
Un bucătar renumit a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. Nu și-a tăiat stomacul și a ținut o dietă foarte UȘOARĂ!
recomandare pe antena3.ro
Acuzații șocante la adresa lui Elon Musk. Unul dintre copiii lui ar fi grav bolnav, iar el nu vrea să știe de asta. Ce spune Grimes
recomandare pe antena3.ro
O femeie s-a enervat când a primit un bilet greșit la loterie, apoi a aflat că a căștigat 2 milioane de dolari
recomandare pe antena3.ro
Noi detalii despre accidentul în care a murit Andrei Perneș, fost concurent în emisiunea „Mireasa”
recomandare pe playtech.ro
Doliu uriaş în lumea filmului! Era îndrăgită de milioane de români, actriţa s-a stins la...
recomandare pe playtech.ro
Ce se pune la rădăcina brânduşelor la final de februarie pentru a rămâne înflorite mai mult timp. Este secretul floriştilor
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe Ciao.ro
Mânuţele la control! Vedele din România, surprinse în ipostaze stânjenitoare cu mâna la...
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
recomandare pe bzi.ro
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit
recomandare pe bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
recomandare pe Jurnalul.ro
Astrologia și succesul financiar: Ce zodii produc cei mai mulți miliardari?
recomandare pe a1.ro
Reacția Sabrinei la vestea că Andrei Perneș a murit. Ce a făcut în memoria celui cu care s-a căsătorit la Mireasa