Cum să faci cea mai gustoasă supă de fasole! Rețeta din bucătăria grecească îți va încânta papilele gustative
Dacă nu știți ce să mai gătiți, noi vă propunem să încercați să preparați o supă de fasole grecească rustică și familiară, numită fasolada. Este un fel de mâncare sănătos, simplu și reconfortant, care poate fi descros ca fiind, fără îndoială, mâncarea națională grecească!
- Cum să faci cea mai gustoasă supă de fasole
- Rețeta din bucătăria grecească îți va încânta papilele gustative
Răsfățați-vă familia și prietenii apropiați cu o masă aromată și hrănitoare! Încercați rețeta de supă de fasole inspirată din bucătăria grecească și îi veți cuceri pe cei dragi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a obține un preparat ca la carte!
Rețeta supă de fasole
Ingrediente:
fasole roșie - 600 grame,
ceapă - 1 bucată,
morcov - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
tulpină de țelină - 2 bucăți,
roșii - 2 bucăți,
pastă de tomate - 10 ml,
ardei iute roșu - 1 bucată.
ulei de măsline - 100 ml,
sare și piper - după gust
Mod de preparare:
- fasolea înmuiată în apă se pune la fiert.
- după ce se aduce în punctul de fierbere, se lasă pe foc 10 minute
- se adaugă restul apoi ingredientelor, înafară de uleiul de măsline și sarea, și se fierbe la foc mic timp de 40-60 de minute până când fasolea se înmoaie.
- cu 10 minute înainte de pregătire, se adaugă sarea și uleiul de măsline.
- dacă vi se pare că supa este prea groasă, puteți adăuga puțină apă și piper după gust.
Poftă bună!