Patru idei de rețete pentru un prânz in familie. Ce poți să gătești pentru a lua masa alături de cei dragi
Publicat pe 28.10.2021 la 18:26 Actualizat pe 28.10.2021 la 18:26
Timpul petrecut cu familia este prețios, iar atmosfera și mâncarea contează foarte mult. Cei dragi se pot bucura de o masă copioasă. Rețete pentru piept de pui cu usturoi, ghimbir și mentă, fasole verde cu roșii, supă de pui, friptură de miel la cuptor.
- Rețetă clasică de supă de pui.
- Rețetă piept de pui cu usturoi, ghimbir și mentă.
Cu toții știm cât de importante sunt momentele alături de cei dragi. Timpul petrecut cu familia este prețios, iar atmosfera și mâncarea contează foarte mult. Există foarte multe rețete pentru o masă delicioasă și pe placut tuturor.
Rețete cu puține calorii
Fasolea verde cu roșii poate fi un adevărat deliciu pentru mulți dintre noi, iar rețeta și modul de preparare sunt simple.
Ingrediente
500 gr fasole verde
2 căței de usturoi
1 ceapă mare
400 gr roșii coapte
2 lingurițe pastă de roșii
1 linguriță zahăr
4 linguri ulei de măsline
1 fir de busuioc
5 frunze de busuioc
1 linguriță de oțet
Mod de preparare
Fasolea verde se spală, roșiile se opăresc 15 secunde, după care se curăță de coajă. Ceapa trebuie tăiată, iar apoi călită timp de 5 minute cu două linguri de ulei. Se adaugă și usturoiul, pasta de roșii, sarea și piperul. Toate acestea se lasă la prajit pentru un minut.
După ce s-au călit, se va adăga fasolea, roșiile și firul de busuioc. Se toarnă apă deasupra, până la jumătatea fasolei. Se lasă la fiert 15 minute, iar apoi se adaugă oțetul, zahărul și roșiile tăiate în bucățele. Se mai pune la fiert pentru 15-20 de minute.
Rețetă cu piept de pui pentru prânz în familie
Pieptul de pui cu usturoi, ghimbir și mentă. O adevărată delicatesă cu care îi poți impresiona pe membrii familiei.
Ingrediente
4 jumătăți de piept de pui dezosat
8 căței de usturoi
2 linguri de ghimbir tocat
3 linguri de zeamă de lămâie
1 lingură de mentă mărunțită
1 linguriță de chilli
3 lingurițe de sare
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de turmeric
1 lingură de coriandru
Mod de preparare
Usturoiul, ghimbirul, zeama de lămâie, coriandul, menta și uleiul se vor amesteca într-un bol. Într-un alt bol se vor amesteca sarea, pudra de chili și turmenicul, după care se toarnă pasta în bolul cu celelalte ingrediente.
După ce pasta și puiul au fost lăsate la frigider pentru două ore, puiul se va pune la prăjit, la foc mic, într-o tigaie încinsă, după care se adaugă și celelalte ingrediente. Se lasă timp de 15 minute, iar apoi se poate servi.
Rețetă clasică de supă de pui
Supa de pui este una dintre cele mai hrănitoare, iar prin varietatea de moduri de preparare și ingrediente poate fi o delicatesă.
Ingrediente
150 g fidea
sare si piper
4 pulpe de pui
cateva fire de marar
2 cartofi
2 morcovi
1 felie telina
Mod de preparare
Pulpele de pui se pun la fiert în apă cu sare. Se taie, cât mai mărunt, cartofii, tețina și morcovii și se adaugă în apa în care fierb pulpele. După ce au fiert, se adaugă și fideaua la fiert pentru 10 minute.
Friptura perfectă pentru un pranz în familie
Friptura de miel la cuptor este una dintre cele mai bune fripuri cu care îi poți delecta pe membrii familei tale.
Ingrediente
1 pulpă de miel de 2 kg
1 pahar mare de vin alb
50 ml ulei de măsline
2 crenguțe de rozmarin
7 căței de usturoi
Mod de preparare
După ce am spălat pulpa, curățăm usturoiul și îl tăiem mărunt. Pulpa trebuie înțepată, iar în găurile respective se adaugă usturoiul. Carnea trebuie unsă cu ulei, apoi se adaugă sare și piper. Se așează într-o tavă unsă cu ulei, se adaugă vinul alb, apă călduță și acele de rozmarin.
Se pune în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la cuptor pentru 1 oră și 30 de minute. Pulpa trebuie întoarsă după 30 de minute, iar din 10 în 10 minute, carnea trebuie unsă cu sosul din tavă. După ce s-a rumenit este gata să fie servită.
Ce ingrediente mai poți folosi pentru un prânz în familie
Sunt foarte multe rețete delicioase cu care îți poți surprinde familia. Le poți pregăti salate, piure, cartofi, pizza, dar și delicatese precum prăjiturile cu caise.