Cum să faci cei mai buni langoși cu cartofi. Rețeta de post care te va cuceri
Dacă nu ai încercat până acum această rețetă de langoși cu cartofi, acum e momentul să o prepari. Acest preparat este unul de post, nu are nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este unul destul de simplu.
- Rețeta de post de langoși cu cartofi
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Langoșul tradițional este o pâine plată făcută cu făină, lapte, drojdie și cartofi sau iaurt. A fost, și uneori încă este, copt în cuptor și apoi acoperit, la fel ca aluatul de pizza. Iată de ce ingredinete ai nevoie pentru a face această rețetă de langoș de post.
Rețeta de post de langoși cu cartofi
- 750 gr făină
- 30 gr drojdie proaspătă sau 10 gr granulată
- 1 linguriță zahăr
- 350 ml apă
- 1 linguriță sare
- 500 gr piure de cartofi
Mod de preparare:
- curăță 2-3 cartofii medii, toacă-i și fierbe-i în apă cât să fie acoperiți
- în timp ce cartofii fierb, pregătește drojdia
- pune apa la încălzit, iar drojdia o amesteci într-un bol cu zahărul până când se dizolvă
- adaugă apa și o lingură de făină, omogenizează amestecul și las-l deoparte să se activeze drojdia
- adaugă maiaua de drojdie peste piureul de cartofi cald
- amestecă bine și încorporează treptat făina
- frământă aluatul până când devine compact și apoi acoperă bolul cu aluat cu o folie și lasă aluatul pentru langoși cu cartofi la dospit timp de o oră.
- presără făină pe masa de lucru, treci și mâinile prin ea și apoi rupe bucăți din aluat pe care le modelezi sub formă de discuri.
- prăjește-le în ulei încins și lasă-le să se rumenească frumos pe ambele părți, scrie retetefeldefel.ro.