Cum să gătești cele mai delicioase fursecuri cu nuci. O rețetă tradițională pentru Crăciun
Gospodinele fac lista preparatelor pentru Crăciun, iar fursecurile sunt nelipsite. O combinație delicioasă este cea cu nucă, pe care copiii și adulții o adoră. Se gătesc ușor, cu câteva ingrediente și au un gust fabulos. Pot fi serviți cu ciocolată caldă sau un ceai.
- Cum se gătesc fursecurile cu nuci
- De ce ingrediente ai nevoie
Fursecurile se gătesc repede și este nevoie de puține ingrediente, iar vestea bună este că se pot combina cu multe arome. Una dintre cele care ne amintește tuturor de copilărie este nuca, iar fursecurile cu nuci sunt o adevărată delicatesă. Din acest motiv, trebuie să le treci pe lista preparatelor de Crăciun.
Cum să gătești cele mai delicioase fursecuri cu nuci
Chiar dacă modul de preparare este foarte simplu, există câteva sfaturi și ingrediente obligatorii pe care să le adaugi ca să iasă pufoase și fragede. Nimeni nu își dorește să mănânce fursecuri tari, motiv pentru care trebuie să știi ce să adaugi și ce nu. De asemenea, se pot adăuga și alte arome, în funcție de preferințe.
Ingrediente
- 230 grame ciooclată amăruie
- 100 grame de zahăr
- un praf de sare
- 2 ouă
- 200 grame făină
- vanilie
- o jumătate de praf de copt
- 200 grame zahăr pudră
- 70 grame unt
Mod de preparare
Pentru început, se topește ciocolata la baie de aburi, împreună cu untul, iar mai apoi se lasă la răcit. Într-un alt bol se amestecă ouăle, zahărul, sarea și vanilia, până când se omogenizează.
Cele două compoziții se amestecă într-un singur bol și se mixează împreună. În aluat se pune făina și se amesetcă cu o spatulă, iar mai apoi se pune în frigider.
După ce a stat suficient timp la rece, se scoate și se formează biluțe, care apoi se tăvălesc prin zahărul pudră. Se pun pe o tavă tapetată cu o hârtie de copt și se bagă la cuptor. Se coc la o temperatură de 190 de grade Celsius, timp de aproximativ 10 minute.