Cum să prepari prăjitura Regina Maria. Rețetă simplă și gustoasă
Dacă vrei să prepari o prăjitură destul de simplă, dar foarte gustoască, atunci Regina Maria e cea mai potrivită. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru desertul savuros.
- De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitură
- Desertul e foarte rapid
Cum să prepari prăjitura Regina Maria
Una dintre cele mai apreciate prăjituri este fără doar și poate Regina Maria. Dacă ai de gând să le prezinți celor dragi un desert rapid și gustos, cu siguranță cu această prajitură nu vei da greș.
Pentru blat ai nevoie de:
5 ouă
un praf de sare
5 linguri zahar
5 linguri făina
2 linguri ulei
Ingrediente pentru bezeaua cu nuci:
6 albușuri
6 linguri zahăr
150 g nuci prăjite și tăiate
2 linguri făină
Pentru cremă:
6 gălbenușuri
10 linguri zahăr
5 linguri lapte
2 linguri faină
2 linguri cacao
200 g unt
Sirop
80 ml apă
2 linguri zahăr
1 lingură esența de rom
Mod de preparare
Mai înainte de toate se va prepara blatul. Se vor mixa albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahar, gălbenușurile, uleiul și la final făina.
Compoziția se va pune într-o tavă tapetată cu hârtie și se lasă la copt pentru 15-20 de minute, după care se scoate blatul și se lasă să se răcească în afara tăvii.
În acest timp se va face bezeaua cu nucă prin mixarea albușurilor spumă, adăugând zahar, iar la final nucile prăjite și tăiate amestecate cu făina. Se întinde compoziția pe aceeași tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor 10-15 minute, după care se scoate și se lasă la răcit.
În continuare ne ocupăm de cremă. Se vor mixa gălbenușurile cu zahărul până se albesc, se adaugă lapte, făină și cacao pudră. Se pun ulterior albușurile și se lasă să se îngroașe. Creme se va pune la răcit.
Untul se va mixa spumă și se adaugă în el o lingură de cremă de cacao răcită până când se va turna toată crema.
Ulterior se va însiropa blatul, se adaugă jumătate de cremă, apoi se va pune bezeaua cu nuci, după care restul de cremă și se va decora la sfârșit cu ciocolată albă rasă, urmând ca prăjitura să fie lăsată la rece.