Cum să prepari mici suculenți pe grătar. Secretul dezvăluit de chef Sorin Bontea
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că, de 1 mai, micii nu lipsesc de pe mesele românilor. Iată cum poți prepara cei mai suculenți mici pe grătar. Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este secretul pentru a obține un preparat delicios care te va face să te lingi pe degete.
- Cum să prepari mici suculenți pe grătar
- Secretul dezvăluit de chef Sorin Bontea
Micii sunt preferați de multe persoane și, chiar dacă par ușor de preparat, nu este deloc așa. Pentru ca rezultatul să fie unul delicios și pe măsura așteptărilor, ar trebui ținut cont de anumiți pași. Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este secretul lui pentru a obține mici suculenți.
Secretul lui chef Bontea. Cum să prepari mici suculenți pe grătar
Chef Bontea a dezvăluit, în urmă cu ceva vreme, că el preferă micii suculenți. Ulterior, acesta a dezvăluit și secretul prin care poate fi obținut un astfel de preparat. Potrivit declarațiilor făcute de celebrul bucătar, pâinea ar trebui pusă la prăjit pe grătar și peste ea, carne de mici crudă. Ulterior, felia de pâine trebuie întoarsă și pusă cu micul în jos.
„Când eram tânăr mergeam mereu de 1 Mai la munte. Asta ar fi locația ideala pentru mine. Cât despre mici, mie îmi plac cei suculenți, nu vreau să fie prea uscați. Vă dau un pont: puneți pâine la prăjit pe grătar, apoi puneți carne de mici crudă peste felia de pâine, după care dați din nou la grătar, cu carnea în jos. Lașați să se facă carnea. E demențială!“, este sfatul lui Sorin Bontea.
Rețetă de mici făcuți acasă
Ingrediente:
1 kilogram de carne tocată (amestec de porc și vită)
250 de ml de fiertură din oase de vită
4 căței de usturoi
o linguriță de bicarbonat de sodiu
condimente după gust (sare, piper, cimbru, boia)
Mod de preparare:
- după ce carnea a fost tocată bine, turnați fiertura de oase în timp ce amestecați continuu. Adăugați apoi condimentele și amestecați până obțineți un amestec omogen. Puneți apoi și usturoiul pisat și, din nou, amestecați bine.
- bicarbonatul trebuie pus abia la finalul etapelor, când puteți să și gustați pasta de mici. După ce aveți pasta gata, nu e recomandat să o puneți direct pe grătar ci este indicat să pregătiți rulourile pe care apoi le lăsați la frigider pentru cel puțin 10-15 minute.
- odată scoși din frigider, aceștia se pun direct pe grătarul încins și se folosește un dispozitiv tip clește pentru a îi întoarce de pe o parte pe cealaltă. În felul acesta nu vor fi lăsați fără suc.