Cum se gătesc ouăle Shakshuka, pe care le prepară Răzvan Fodor. Rețeta pe care soția lui, Irina, o adoră / FOTO
Shakshuka este o rețetă ușoară și sănătoasă de mic dejun, însă acest preparat poate fi potrivit pentru orice moment al zilei. Este extrem de popular în Israel și în alte părți ale Orientului Mijlociu și Africii de Nord. Răzvan Fodor i-a gătit ouă Shakshuka soției sale, Irina Fodor, iar ea s-a mândrit cu soțul ei pe Instagram.
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Mic dejun delicios și rapid
Știm deja că Răzvan Fodor este un bun actor, un bun prezentator, un tată iubitor și un soț bun, dar iată că se pricepe extrem de bine și în bucătărie. Irina Fodor l-a ”lăudat” pe rețelele de socializare cu rețeta sa.
Cum se gătesc ouăle Shakshuka, pe care le prepară Răzvan Fodor
Este făcut din ingrediente simple, sănătoase și este vegetarian. Shakshuka înseamnă literal „un amestec”. Este o rețetă hrănitoare, sățioasă, pe care cu siguranță o vei mai prepara. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Ingrediente:
- - 2 linguri ulei de masline
- - 1 ceapă medie, tăiată cubulețe
- - 1 ardei gras rosu, fara samburi si taiat cubulete
- - 4 catei de usturoi, tocati marunt
- - 2 lingurite boia
- - 1 lingurita chime
- - ¼ linguriță de pudră de chili
- - o cutie roșii decojite
- - 6 ouă mari
- - sare si piper, dupa gust
- - coriandru proaspăt, tocat
- - 1 legatura mica patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Încinge ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ardeiul gras și ceapa tocată și gătiți timp de 5 minute sau până când ceapa devine translucidă.
Adăugați usturoiul și condimentele și gătiți încă un minut. Turnați conserva de roșii și sucul în tigaie și amestecați. Asezonați cu sare și piper și fierbeți sosul. Faceți ”gropițe” în sos cu o lingură mai mare, spargeți ouăle și așezați-le în ”gropițe”.
Acoperiți tigaia și gătiți timp de 5-8 minute, sau până când ouăle sunt gata, după bunul plac. Se ornează cu coriandru și pătrunjel tocat.