Desert din trei ingrediente. Cum să pregătești cele mai bune batoane de ciocolată cu banane
Publicat pe 03.02.2025 la 09:13 Actualizat pe 03.02.2025 la 09:13
Bananele pot fi incluse în mai multe rețete de desert. Una dintre cele mai cunoscute combinații este cea de banane și ciocolată, cea care poate fi folosită și pentru a obține batoane, împreună cu alte fructe sau nuci.
- Desert din trei ingrediente
- Cum să pregătești cele mai bune batoane de ciocolată cu banane
Bananele sunt recomandate și în diete. Pe lângă că sunt sănătoase, conferă și senzația de sațietate mai mult timp, așa că, vei mânca mai puțin. Printre cele mai cunoscute rețete cu banane se numără și cea de batoane cu ciocolată.
Rețetă de batoane cu ciocolată și banane
Ingrediente:
- două banane
- 300 grame ciocolată
- nuci, migdale sau goji
Mod de preparare:
Pentru început, se decojesc bananele, se taie felii și se pun într-un blender. Într-un bol, se pun fulgii de ciocolată și se lasă la topit, ca peste ciocolata topită să se adauge bananele date la blender.
Se adaugă un mix de goji, migdale și nuci. Se pot folosi și alte fructe și se amestecă bine cu un tel. Într-o tavă, se pune hârtie de copt și se toarnă amestecul obținut mai înainte.
Se nivelează și se lasă la cuptor până când trece testul scobitorii. Se îndepărtează hârtia de copt și se taie abia după ce batoanele s-au răcit complet.
Cea mai simplă rețetă de banana bread
Poate cea mai cunoscută rețetă cu banane este cea de banana bread, care conține, la fel, ciocolată, la care se pot adăuga și nuci.
Ingrediente:
- banane
- 200 grame făină
- 100 grame zahăr
- ulei
- nuci
- lapte
- ouă praf de copt
- ciocolată
Mod de preparare:
Se decojesc bananele și se pisează bine cu furculiță. Se amestecă până când se obține o pastă, iar peste se pune untul la temperatura camerei, nucile, zahărul, ouăle și laptele, dar nu înainte de a toca nucile. Se amestecă iar bine și mai apoi se pune treptat făina în care trebuie adăugat și praful de copt.
Este indicat să amesteci bine și continuu, iar după ce amestecul este omogen, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune amestecul. Se adaugă și fulgii de ciocolată și se lasă la cuptor pentru cel mult o oră la 180 de grade Celsius.