Două preparate pe care să le faci la grătar. Așa îți vei surprinde familia în sezonul cald
În următoarea perioadă se anunță tot mai multe grătare, astfel că preparatele pe care le să gătești ar trebui să fie variate. Pentru a-i surprinde pe cei dragi, poți opta pentru kebabi sau salată cu halloumi la grătar.
- Două preparate pe care să le faci la grătar
- Așa îți vei surprinde familia în sezonul cald
Se apropie sezonul cald, astfel că grătarele vor fi tot mai dese. Pentru a-i surprinde pe cei dragi, ți-am pregătit două rețete perfecte, care sunt delicioase. Deși cei mai mulți aleg să facă la grătar friptură, pește sau legume simple, de data aceasta te vei bucura de mai multe alimente care să-ți facă cu ochiul, dar să fie și gustoase.
Kebabi cu mirodenii
Ingrediente
- 500 g pulpe de pui dezosate
- 1 ceapă albă
- 120 ml iaurt grecesc (10% grăsime)
- 1 lingură pastă de roșii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță boia iute
- zeama de la ½ lămâie
- ½ linguriță pudră de turmeric
- ½ linguriță usturoi granulat
- sare
- piper
Carnea se taie în fâșii potrivite. Separat, într-un bol se adaugă ceapa tăiată julien, zeama de lămâie, iaurtul, pasta de roșii, uleiul, turmericul, boiaua dulce și iute, usturoiul granulat, apoi sare și piper, după gust. Puiul se pune în sosul creat și se lasă la marinat, acoperit cu o folie alimentară, timp de câteva ore sau peste noapte.
Bucățile de pui se pun pe bețe de frigărui apoi se rumenesc pe grătar, până este gata. Se servesc calzi, alături de o garnitură de bulgur și lipie.
Salată cu brânză Halloumi la grătar
Ingrediente
- 200 g brânză Halloumi
- 10 roșii cherry
- 2 roșii medii
- 2 ardei grași, roșii
- 1 ceapă roșie
- ierburi aromatice, după preferință (frunze de busuioc violet, mentă, mărar)
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 2-3 linguri oțet balsamic
- sare
- piper
Legumele se curăță și se spală, apoi se vor tăia. Roșiile și ardeii grași felii, ceapa roșie rondele, iar roșiile cherry în jumătăți. Se pun toate într-un bol, apoi se condimentează cu sare și piper și se adaugă uleiul și oțetul balsamic.
Brânza halloumi se taie în fâșii de un cm grosime, se unge cu ulei și se așează pe grătar. Se ține timp de 2 minute pe fiecare parte, până va avea o crustă crocantă, apoi se adaugă în salată. Deasupra se pun mirodeniile preferate.