Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețeta unui preparat gustos și plin de vitamine
Publicat pe 18.05.2023 la 14:53 Actualizat pe 18.05.2023 la 14:53
Spanacul este benefic pentru sănătate și are numeroase beneficii, astfel că gospodinele aleg să îl includă în alimentația lor. Dacă vrei să gătești un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de la lasagna cu spanac și brânzeturi. Iată tot ce trebuie să știi!
- Rețetă de lasagna cu spanac și brânzeturi
- Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Spanacul asigură dozele zilnice de vitamina A și vitamina K, pe lângă minerale, spanacul are calități superioare antioxidante și ajută la curățarea sângelui, dar și la reducerea anemiei, astfel că este recomandat să-l introduci în alimentație.
Rețetă de lasagna cu spanac și brânzeturi
Ingrediente:
- 300 g brânză telemea
- 500 g spanac congelat
- 250 g foi lasagna
- 50 g cașcaval
- 1 ceapă mare
- sare, piper
- 5 căței de usturoi
Pentru sos:
- 50 g făină
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- sare, piper
- 500 ml supă de legume
- sare, piper
Mod de preparare:
Adăugăm ulei de măsline într-o tigaie și Tocan ceapa și usturoiul iar apoi le călim puțin adăugăm spanacul dar și puțină apă și lăsăm să fiarbă la foc mic. Atunci când spanacul este făcut în condimentam cu piper și sare.
Pentru sos, topim untul și adăugăm făina în ploaie, iar mai apoi amestecăm bine și turnăm puțin câte puțin laptele dar și supa amestecând în continuu ca să nu formeze cocoloașe. Lăsăm până dă în clocot și mai adăugăm sare și piper după gust. Ungem primul start cu sos și așezăm primul strat de foi, iar apoi un strat de spanac și unul de telemea rasă. Facem așa până la ultimul strat, iar mai apoi presărăm cașcaval deasupra și lăsăm la cuptor pentru 30 de minute. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie. Un desert rapid și delicios pentru cei dragi