De ce este bine să mănânci spanac. Beneficiile care ajută la starea ta de sănătate
Publicat pe 01.03.2023 la 16:27 Actualizat pe 01.03.2023 la 16:31
Una dintre cele mai sănătoase legume este spanacul, iar acesta are numeroase beneficii pentru starea ta de sănătate, astfel că multe persoane obișnuiesc să-l consume frecvent pentru un stil de viață cât mai sănătos și să-l integreze în alimentația lor.
- Ce beneficii are spanacul
- Iată de ce trebuie să-l consumi!
Spanacul are numeroase beneficii pentru starea ta de sănătate, iar dacă vrei să te bucuri de un preparat sănătos poți prepara spanac proaspăt, dar și congelat în diferite rețete. Spanacul poate fi adăugat și în micul dejun, într-un smoothie plin cu nutrienți.
De ce este bine să mănânci spanac
Spanacul poate fi adăugat frecvent în salate, paste, omlete, supe și smoothie-uri deoarece are beneficii sănătoase. Spanacul este bogat în antioxidanți diferiți cum ar fi, luteina, beta-carotenul și vitamina C.
Aceasta este cheia pentru sănătatea generală deoarece antioxidanții neutralizează radicalii liberi, iar atunci când radicalii liberi se acumulează în organism, aceștia duc la deteriorarea celulelor și la stres oxidativ, un factor care contribuie major la afecțiunile cronice precum cancerul, bolile de inimă și diabetul de tip doi, astfel că spanacul poate menținețe celulele sănătoase.
Ce alte beneficii mai are spanacul
Spanacul este o sursă bună de potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, prin relaxarea vaselor de sânge. Potasiul funcționează și prin echilibrarea nivelului de sodiu din organis, care în cantități mari, poate crește tensiunea arterială.
Spanacul este unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului, asta pentru că acesta poate încetini declinul cognitiv legat de vârstă. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de luteină, beta-caroten și folat.
Spanacul este o sursă de fier, un mineral folosit pentru a produce hemoglobina, componentă principală a globulelor roșii. Aceste celule aduc oxigen în toate organele și țesuturile, astfel că sunt destul de importante.
Citește și: Ingredientul care nu trebuie să lipsească la mâncarea de spanac. Așa îi dai gustul perfect