Live acum XNS
Prime time 19:00 Petrecem in familie
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase

Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 26.04.2021 la 14:56 Actualizat pe 26.04.2021 la 15:01

Sunt câteva preparate care nu pot lipsi de pe masa de Paște, iar drobul de miel este unul dintre ele. Astfel, am pregătit 6 rețete simple de drob, din care este imposibi să nu-ți placă măcar una. Până că și cei care nu sunt mari fani ai acestui preparat vor găsi ceva pe gustul lor.

Încearcă și rețeta cu pui!

Pinterest

Drobul poate fi vedetă la masa de Paște, dacă ai rețeta potrivită. Deși, în mod tradițional, drobul trebuie să fie din organe și carne de miel, avem și variante pentru vegetarieni, dar și pentru cei care preferă alt tip de carne.

Rețetă de drob de miel în prapur

Ingrediente

- 1,4 kg organe de miel (ficat, rinichi, plămani, inimă)

- 4 ouă mari nefierte

- 4 ouă mari fierte tari

- 2 linguri pline smântână

- 2 legături ceapă verde

- 2 legături usturoi verde

- 1 legătură ștevie

- 1 legătură pătrunjel

- 2 legături marar

- 2 legături lobodaă verde

- 1 legătură leurdă

- sare

- piper

Mod de preparare

Prima dată se spală prapurul și se pune într-un vas cu apă călduță. Apoi, se fierb ouăle în apă cu sare și se pregătesc organele, adică se curăță și se taie în bucăți mai mici pentru fierbere.

Se pune la fiert o oală cu apă. Când a început să fiarbă, adăugăm organele și le opărim cca 2-3 minute. Le scoatem și le spălăm cu apă caldă, după care le punem iar la fiert în altă apă caldă, la foc mic, până când vor fi perfect pătrunse. În timpul fierberii, se elimină constant spuma formată la suprafață.

Organele fierte se scot și se lasă la scurs și la răcit într-o sită. Când s-au răcit se taie cubulețe foarte mici și se pun într-un vas mare. Peste ele se adugă cele 4 ouă nefierte, smântâna și toate verdețurile spălate și tocate mărunt. Se adugă sare și piper și se amestecă până la omogenizare.

Forma în care vom coace drobul se unge cu puțin ulei și se adaugă prapurul bine scurs de apa în care a stat. Umplem forma cu jumatate din amestecul drobului, după care așezăm în centrul formei, pe lungime, ouale fierte curătate. Peste ele se adăugă amestecul rămas.

Se acoperă drobul de miel cu prapurul de pe margini și se unge cu puțin ulei. Se pune la copt în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 45-60 minute. Scoatem forma cu drob și il lăsăm să se răcească în formă pentru cca 15 -20 minute. Se scoate pe un grătar și se lasă s- se răcească complet, apoi se feliază și se servește.

Rețetă de drob de miel fără prapur

Ingrediente

- 2 kg organe de miel

- 8 ouă mari

- 5-6 legături ceapă verde

- codițe de usturoi verde (de la vreo 4 legături de usturoi)

- 2 -3 legături pătrunjel

- 2 -3 legături marar

- sare

- piper

- ulei

- pesmet

Mod de preparare

Se curăță și se taie organele de miel, se spală bine și se opăresc 2-3 minute într-o oală plină cu apă clocotită în care am adăugat 1 linguriță de sare. Scoatem organele din oală, le clătim sub un jet de apă caldă și le punem la fiert ăn oala spalată bine, plina cu apă caldă. Avem grija să adunăm spuma formată la suprafată.

Organele fierte se scot și se lasă la răcit, apoi se toacă cubulețe mici. După, tocăm verdeața mărunt, batem ouăle într-un vas separat cu o furculiță și le adăugăm organelor tocate.

Adaugăm sare și piper și amestecăm foarte bine pana la omogenizarea compoziției. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare și o umplem cu compoziția. Coacem drobul în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 1 oră.

Când vedem că drobul de miel se desprinde singur de pe marginile formei și este rumen, il scoatem din cuptor și il lăsăm să se răcească. Când s-a răcit este bune de feliat și de servit.

Rețetă de drob de miel cu orez

Ingrediente

- organe de miel (splina, ficat, rinichii, inima)

- carne de miel

- ceapă verde

- usturoi verde

- 2 ouă

- funze de pătrunjel

- frunze de mărar

- orez

- sare

- piper

- 4-5 ouă fierte tari

- prapur

Mod de preparare

Organele și carnea de miel se spală bine și se taie bucăți. Se pun la fiert pentru 20-30 de minute. Apoi, se scug de apă și se lasă la răcit.

Se fierbe orezul în apă cu sare, după care se scurge de apă și se lasă să se răcească. Ceapa verde, usturoiul verde, frunzele de pătrunjel si de mărar se toacă mărunt.

Organele și carnea de miel se trec prin mașina de tocat, dupa care se amestecă cu orezul, ceapa, usturoiul, frunzele de marar si patrunjel. Se pune sare și piper după gust și apoi se adaugă ouăle bătute și se amestecă bine.

Prapurele se spală bine în câteva ape. Se pune pe fundul formei de chec cu marginile înafară, apoi se pune jumatate din compozitie, ouale fierte, după care se pune restul de compoziției se acoperă cu marginile de prapure rămas înafară.

Se dă la cuptor 40-50 de minute, până se rumenește. Înainte de servire se lasă la răcit.

Rețetă de drob de miel cu ciuperci

Ingrediente

- 3 conserve de ciuperci

- 400 g carne de miel

- 3 ouă

- 1 legătură de ceapă verde

- 1 legătură de pătrunjel

- ulei

- sare și piper

Mod de preparare

Se pune la încins uleiul într-o cratiță și se călesc câteva fire de ceapă. Peste, se adaugă carnea de miel tăiată cubulețe și se lasă până se frăgezește puțin, apoi se asezonează cu sare și piper.

Într-o altă cratiță se adaugă o linguraă de ulei, restul de ceapa verde și ciupercile și se lasă la foc potrivit aproximativ 7 minute. SE asezonează și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Carnea de miel se pune într-un robot de bucătărie și se mixează până devine pastă. Mixează apoi și ciupercile și amestecă-le cu pasta de miel. Adaugă treptat și ouale și amestecă bine. Pune compoziția la cuptor într-o tava și las-o circa 30 de minute.

Rețetă de drob de Paște cu pui

Ingrediente

- 500 gr de ficat de pui

- 1 piept de pui

- mărar și pătrunjel, câte jumătate de legătură

- o legatură de ceapă verde

- 1-2 fire de usturoi verde

- 3 ouă

- 1 cubuleț de unt (aprox. 30 gr)

- sare

- câteva linguri de ulei

- piper

Mod de preparare

Pieptul de pui și ficățeii se spală la jet de apă.Taăiem pieptul de pui fâșii, apoi cubulețe. La fel procedam și cu ficățeii de pui.

Într-o tigaie adăugăm 2 linguri de ulei, apoi untul. Amestecam ușor, până se topește untul și lăsăm să se încingă bine. Se adaugă ceapa și usturoiul verde și se lasă câteva minute, doar să se călească puțin. Punem pieptul de pui și ficatul in tigaie. Amestecam foarte bine.

Adăugăm o linguriță de sare și jumătate de lingurita rasă de piper proaspăt măcinat. Amestecul trebuie să scadă complet, moment în care vom opri focul și ducem carnea la răcit.

Adăugăm ouăle iîn tigaie, peste amestecul de carne, ceapa și usturoi și amestecam totul foarte bine. Tot acum punem și verdeața, apoi continuam să amestecăm.

Pregătim o tavă de chec, pe care o tapetâm cu hârtie de copt. În aceasta rasturnam totul. Punem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 230 de grade Celsius, pentru aproximativ jumatate de ora. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit.

Rețetă de drob de Paște vegetarian cu ciuperci

Ingrediente

- 500 grame ciuperci proaspete

- 2 cepe mari

- 2 legături de pătrunjel proaspăt

- 2 legături de ceapă verde şi una de usturoi verde

- 5 linguri făină integrală

- sare neiodata, după gust

- o linguriţă amestec ierburi italieneşti

- ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie bucăţele, apoi se pun într-o cratiţă sau într-o tigaie, la foc mic, până ce lasă apă, apoi se adaugă ceapa, tăiată cubuleţe. Se lasă la foc mic, până ce apa din legume s-a evaporat.

Cât stau ciupercile şi ceapa pe foc, se mărunţeşte verdeaţa, se adaugă condimentele şi se amestecă totul într-un bol mare. După ce oprim focul, adăugăm la verdeaţă, ciupercile şi ceapa, împreună cu vreo 5 linguri de făină integrală, pentru omogenizarea compoziţiei, şi 2 linguriţe de turmeric

Compoziţia se pune într-o formă de chec sau cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul care a fost încins în prealabil la 180 de grade Celsius, unde stă aproximativ 40 de minute. Când s-a rumenit drobul, îl lăsăm să se răcească puţin, apoi îl ungem cu ulei de masline.

Drobul se scoate cu grijă din tavă, se taie în porţii generoase, să nu se sfărâme şi se serveşte cu salată verde sau cu orice altceva preferați.

Câte calorii are drobul de miel

O sută de grame de drob de miel clasic are în jur de 220 de calorii. Această estimare este valabilă pentru un drob care conține ficat de miel, organe, ceapă, untură, piper, făină, verdeață, ouă și sare.

În articolul
Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Horoscop
Sezonul Scorpionului a început. Zodiile care vor trece prin transformări majore până pe 22 noiembrie
  • Sezonul Scorpionului a început pe 23 octombrie și se termină pe 22 noiembrie
  • Ce impact are asupra zodiilor
Showbiz intern
Cristina Cioran a reacționat, după ce a fost criticată că nu mai are răbdare cu doi copii. Vedeta a declarat acum câteva săptămâni că îl vrea și pe al treilea
  • Cristina Cioran, criticată că nu are răbdare cu doi copii
  • Cum a reacționat vedeta
Stiri interne
O altă mamă care a născut la spitalul unde a murit Mădălina, la un pas de tragedie. Ce a pățit imediat după venirea pe lume a fiicei sale: „Retrăiesc și astăzi momentul”
  • Monica a născut acum 16 ani la spitalul unde a murit Mădălina
  • Ce a pățit femeia, imediat după nașterea fiicei sale
Emisiuni TV
Mireasa - Capriciile iubirii. Gabriela și Virgil au fost eliminați. Ce regret are fostul concurent: „Nu sunt egoist”
  • Gabriela și Virgil au fost eliminați astăzi de la Mireasa
  • Ce regret are fostul concurent
Stiri internationale
NASA ar fi lansat o sondă de apărare pentru a proteja Pământul de o cometă. De ce a fost adăugată pe lista de pericole
  • NASA ar fi lansat o sondă de apărare pentru a proteja Pământul de o cometă
  • 3I/ATLAS i-a uimit pe specialiști
Stiri internationale
Atac armat la Universitatea Harvard. Un bărbat pe bicicletă ar fi împușcat o persoană
  • Atac armat la Universitatea Harvard
  • Un bărbat ar fi deschis focul de armă
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Bianka şi Tony, găsiţi morţi unul lângă altul într-o maşină. Se ştiau din copilărie şi aveau planuri de viitor
recomandare pe as.ro
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: “Sunt recunoscător”
Romania TV
Cine este angajatul la stat din România, fost electrician, care are un salariu DUBLU faţă de Nicușor Dan: Poate președintele nu e plătit suficient
Romania TV
Ozana Barabancea nervoasă, după ce fanii i-au spus că seamănă cu o păpușă de ceară, că își editează pozele: Dacă m-ați vedea în realitate, ați înghiți în sec, amărâtelor, coțohârlelor!
recomandare pe antena3.ro
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
recomandare pe antena3.ro
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
recomandare pe antena3.ro
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
recomandare pe playtech.ro
Ajutor pentru încălzire 2025. Unde se depun actele
recomandare pe playtech.ro
Cele mai profitabile ore pentru Uber și Bolt. Când merită cu adevărat să ieși pe traseu
recomandare pe redactia.ro
Durere fără margini în familia fraților Pian. Ce s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de moartea mamei lor
recomandare pe redactia.ro
Trei ceasuri rele pentru o zodie marți. Va suferi teribil
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Ce a văzut toată lumea după ce prezentatoarea TV s-a întins prea tare. „Mi s-a rupt bluza”
recomandare pe bzi.ro
Irina Columbeanu le răspunde dur celor care o acuză că nu-și ajută tatăl: „Niște frustrați, nu avem ce discuta!“
recomandare pe bzi.ro
Alina Pușcău, secretul siluetei de invidiat, la 43 de ani! Face asta de patru ori! – GALERIE FOTO
recomandare pe dailybusiness.ro
Cea mai ieftină chirie din România este de 500 de lei/ lunar. În ce oraș se află garsoniera
recomandare pe dailybusiness.ro
Încă un trend ucigaş ia amploare în mediul online. „Mukbang”, fascinaţia pentru cantităţile uriaşe de mâncare
recomandare pe Jurnalul.ro
Cea mai potrivită carieră, în funcție de luna nașterii
recomandare pe a1.ro
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta