Live acum Star Matinal
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase

Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 26.04.2021 la 14:56 Actualizat pe 26.04.2021 la 15:01

Sunt câteva preparate care nu pot lipsi de pe masa de Paște, iar drobul de miel este unul dintre ele. Astfel, am pregătit 6 rețete simple de drob, din care este imposibi să nu-ți placă măcar una. Până că și cei care nu sunt mari fani ai acestui preparat vor găsi ceva pe gustul lor.

Încearcă și rețeta cu pui!

Pinterest

Drobul poate fi vedetă la masa de Paște, dacă ai rețeta potrivită. Deși, în mod tradițional, drobul trebuie să fie din organe și carne de miel, avem și variante pentru vegetarieni, dar și pentru cei care preferă alt tip de carne.

Rețetă de drob de miel în prapur

Ingrediente

- 1,4 kg organe de miel (ficat, rinichi, plămani, inimă)

- 4 ouă mari nefierte

- 4 ouă mari fierte tari

- 2 linguri pline smântână

- 2 legături ceapă verde

- 2 legături usturoi verde

- 1 legătură ștevie

- 1 legătură pătrunjel

- 2 legături marar

- 2 legături lobodaă verde

- 1 legătură leurdă

- sare

- piper

Mod de preparare

Prima dată se spală prapurul și se pune într-un vas cu apă călduță. Apoi, se fierb ouăle în apă cu sare și se pregătesc organele, adică se curăță și se taie în bucăți mai mici pentru fierbere.

Se pune la fiert o oală cu apă. Când a început să fiarbă, adăugăm organele și le opărim cca 2-3 minute. Le scoatem și le spălăm cu apă caldă, după care le punem iar la fiert în altă apă caldă, la foc mic, până când vor fi perfect pătrunse. În timpul fierberii, se elimină constant spuma formată la suprafață.

Organele fierte se scot și se lasă la scurs și la răcit într-o sită. Când s-au răcit se taie cubulețe foarte mici și se pun într-un vas mare. Peste ele se adugă cele 4 ouă nefierte, smântâna și toate verdețurile spălate și tocate mărunt. Se adugă sare și piper și se amestecă până la omogenizare.

Forma în care vom coace drobul se unge cu puțin ulei și se adaugă prapurul bine scurs de apa în care a stat. Umplem forma cu jumatate din amestecul drobului, după care așezăm în centrul formei, pe lungime, ouale fierte curătate. Peste ele se adăugă amestecul rămas.

Se acoperă drobul de miel cu prapurul de pe margini și se unge cu puțin ulei. Se pune la copt în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 45-60 minute. Scoatem forma cu drob și il lăsăm să se răcească în formă pentru cca 15 -20 minute. Se scoate pe un grătar și se lasă s- se răcească complet, apoi se feliază și se servește.

Rețetă de drob de miel fără prapur

Ingrediente

- 2 kg organe de miel

- 8 ouă mari

- 5-6 legături ceapă verde

- codițe de usturoi verde (de la vreo 4 legături de usturoi)

- 2 -3 legături pătrunjel

- 2 -3 legături marar

- sare

- piper

- ulei

- pesmet

Mod de preparare

Se curăță și se taie organele de miel, se spală bine și se opăresc 2-3 minute într-o oală plină cu apă clocotită în care am adăugat 1 linguriță de sare. Scoatem organele din oală, le clătim sub un jet de apă caldă și le punem la fiert ăn oala spalată bine, plina cu apă caldă. Avem grija să adunăm spuma formată la suprafată.

Organele fierte se scot și se lasă la răcit, apoi se toacă cubulețe mici. După, tocăm verdeața mărunt, batem ouăle într-un vas separat cu o furculiță și le adăugăm organelor tocate.

Adaugăm sare și piper și amestecăm foarte bine pana la omogenizarea compoziției. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare și o umplem cu compoziția. Coacem drobul în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 1 oră.

Când vedem că drobul de miel se desprinde singur de pe marginile formei și este rumen, il scoatem din cuptor și il lăsăm să se răcească. Când s-a răcit este bune de feliat și de servit.

Rețetă de drob de miel cu orez

Ingrediente

- organe de miel (splina, ficat, rinichii, inima)

- carne de miel

- ceapă verde

- usturoi verde

- 2 ouă

- funze de pătrunjel

- frunze de mărar

- orez

- sare

- piper

- 4-5 ouă fierte tari

- prapur

Mod de preparare

Organele și carnea de miel se spală bine și se taie bucăți. Se pun la fiert pentru 20-30 de minute. Apoi, se scug de apă și se lasă la răcit.

Se fierbe orezul în apă cu sare, după care se scurge de apă și se lasă să se răcească. Ceapa verde, usturoiul verde, frunzele de pătrunjel si de mărar se toacă mărunt.

Organele și carnea de miel se trec prin mașina de tocat, dupa care se amestecă cu orezul, ceapa, usturoiul, frunzele de marar si patrunjel. Se pune sare și piper după gust și apoi se adaugă ouăle bătute și se amestecă bine.

Prapurele se spală bine în câteva ape. Se pune pe fundul formei de chec cu marginile înafară, apoi se pune jumatate din compozitie, ouale fierte, după care se pune restul de compoziției se acoperă cu marginile de prapure rămas înafară.

Se dă la cuptor 40-50 de minute, până se rumenește. Înainte de servire se lasă la răcit.

Rețetă de drob de miel cu ciuperci

Ingrediente

- 3 conserve de ciuperci

- 400 g carne de miel

- 3 ouă

- 1 legătură de ceapă verde

- 1 legătură de pătrunjel

- ulei

- sare și piper

Mod de preparare

Se pune la încins uleiul într-o cratiță și se călesc câteva fire de ceapă. Peste, se adaugă carnea de miel tăiată cubulețe și se lasă până se frăgezește puțin, apoi se asezonează cu sare și piper.

Într-o altă cratiță se adaugă o linguraă de ulei, restul de ceapa verde și ciupercile și se lasă la foc potrivit aproximativ 7 minute. SE asezonează și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Carnea de miel se pune într-un robot de bucătărie și se mixează până devine pastă. Mixează apoi și ciupercile și amestecă-le cu pasta de miel. Adaugă treptat și ouale și amestecă bine. Pune compoziția la cuptor într-o tava și las-o circa 30 de minute.

Rețetă de drob de Paște cu pui

Ingrediente

- 500 gr de ficat de pui

- 1 piept de pui

- mărar și pătrunjel, câte jumătate de legătură

- o legatură de ceapă verde

- 1-2 fire de usturoi verde

- 3 ouă

- 1 cubuleț de unt (aprox. 30 gr)

- sare

- câteva linguri de ulei

- piper

Mod de preparare

Pieptul de pui și ficățeii se spală la jet de apă.Taăiem pieptul de pui fâșii, apoi cubulețe. La fel procedam și cu ficățeii de pui.

Într-o tigaie adăugăm 2 linguri de ulei, apoi untul. Amestecam ușor, până se topește untul și lăsăm să se încingă bine. Se adaugă ceapa și usturoiul verde și se lasă câteva minute, doar să se călească puțin. Punem pieptul de pui și ficatul in tigaie. Amestecam foarte bine.

Adăugăm o linguriță de sare și jumătate de lingurita rasă de piper proaspăt măcinat. Amestecul trebuie să scadă complet, moment în care vom opri focul și ducem carnea la răcit.

Adăugăm ouăle iîn tigaie, peste amestecul de carne, ceapa și usturoi și amestecam totul foarte bine. Tot acum punem și verdeața, apoi continuam să amestecăm.

Pregătim o tavă de chec, pe care o tapetâm cu hârtie de copt. În aceasta rasturnam totul. Punem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 230 de grade Celsius, pentru aproximativ jumatate de ora. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit.

Rețetă de drob de Paște vegetarian cu ciuperci

Ingrediente

- 500 grame ciuperci proaspete

- 2 cepe mari

- 2 legături de pătrunjel proaspăt

- 2 legături de ceapă verde şi una de usturoi verde

- 5 linguri făină integrală

- sare neiodata, după gust

- o linguriţă amestec ierburi italieneşti

- ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie bucăţele, apoi se pun într-o cratiţă sau într-o tigaie, la foc mic, până ce lasă apă, apoi se adaugă ceapa, tăiată cubuleţe. Se lasă la foc mic, până ce apa din legume s-a evaporat.

Cât stau ciupercile şi ceapa pe foc, se mărunţeşte verdeaţa, se adaugă condimentele şi se amestecă totul într-un bol mare. După ce oprim focul, adăugăm la verdeaţă, ciupercile şi ceapa, împreună cu vreo 5 linguri de făină integrală, pentru omogenizarea compoziţiei, şi 2 linguriţe de turmeric

Compoziţia se pune într-o formă de chec sau cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul care a fost încins în prealabil la 180 de grade Celsius, unde stă aproximativ 40 de minute. Când s-a rumenit drobul, îl lăsăm să se răcească puţin, apoi îl ungem cu ulei de masline.

Drobul se scoate cu grijă din tavă, se taie în porţii generoase, să nu se sfărâme şi se serveşte cu salată verde sau cu orice altceva preferați.

Câte calorii are drobul de miel

O sută de grame de drob de miel clasic are în jur de 220 de calorii. Această estimare este valabilă pentru un drob care conține ficat de miel, organe, ceapă, untură, piper, făină, verdeață, ouă și sare.

În articolul
Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Tzancă Uraganu a lămurit tot misterul! Ce rudă este cu Lucas, micuțul decedat: „Vreau să clarific!” / VIDEO
  • Tzancă Uraganu a lămurit totul
  • Ce rudă este artistul cu Lucas
Stiri internationale
Prințul William, noi detalii despre starea de sănătate a prințesei de Wales. Cum se simte în prezent Kate Middleton, după ce a declarat că luptă împotriva cancerului
  • În luna martie a acestui an, Kate Middleton a dezvăluit că are cancer
  • Prințul William a oferit noi detalii despre starea ei de sănătate
  • Cum se simte în prezent prințesa de Wales
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Chef Ștefan Popescu a folosit o amuletă importantă! Ce concurent a salvat de la eliminare: „Am crezut în tine...” / VIDEO
  • Amuleta importantă folosită de chef Ștefan Popescu
  • Pe cine a salvat de la eliminare
Stiri internationale
Doliu în lumea filmului! Un celebru actor s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani / FOTO
  • Lumea filmului internațional, în doliu
  • S-a stins din viață un celebru actor
  • Avea 59 de ani
Horoscop zilnic
Horoscop joi, 2 mai 2024: Taurii vor avea un moment de glorie
  • Horoscopul zilei de joi, 2 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de joi
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Stiri interne
Comisarul lăsat să protejeze interlopii, eliberat din arest / S-a rezolvat și asta
  • Comisarul care mușamaliza dosarele interlopilor face Paștele acasă
  • Judecătorii i-au eliberat pe toți din arest
  • Comisarul Călin Vasile a fost lăsat să comită infracțiunile de șefi și de procurori
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Sonia, o şoferiţă de 19 ani, şi-a pierdut viaţa după ce a intrat într-un TIR în drum spre casă. Maşina, cadou de la părinţi, a devenit capcană mortală
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Romania TV
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol! ''Mi se pare aberant''
Romania TV
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
recomandare pe antena3.ro
Cum să îți asiguri venituri la bătrânețe fără să te bazezi pe pensie: ”Cu asta ar trebui să începem!”
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 2 mai 2024. Taurii obțin succesul dorit, Peștii găsesc răspunsuri în situații dificile
recomandare pe antena3.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
recomandare pe playtech.ro
De la ce vârstă trebuie să se spovedească copiii. Ce trebuie să facă în ziua împărtășaniei
recomandare pe playtech.ro
Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf? Multe gospodine evită acest ingredient
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Record halucinant! Datoria publică a României a crescut cu 8 miliarde de euro!
recomandare pe dailybusiness.ro
Schimbări în Codul Muncii! Românii care NU vor mai fi obligați să muncească în tura de noapte
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!