Dulceață de căpșuni la cuptor. Rețeta simplă a unui desert gustos
Te-ai săturat să stai ore în șir în fața aragazaului pe aceste temperaturi extreme, doar pentru a face delicii pentru a le depozita în cămară, fiind ideale sezonului rece? Noi îți sărim în ajutor și îți arătăm pas cu pas cum să faci dulceața de căpșuni la cuptor. Este simplu, iar gustul este inconfundabil!
- Dulceață de căpșuni la cuptor
- Rețeta pas cu pas
Duceață de căpșuni la cuptor
Vrei să te bucuri de o altfel de ducleață de căpșuni și să nu mai stai ore în șir să amesteci în oală și să ai grijă să nu se ardă?! Este mai simplu ca niciodată! Trebuie doar să încerci rețeta de dulceață cu căpșuni la cuptor.
Îngrediente:
-
5 kg căpșuni
-
2,5 kg zahăr
Mod de preparare:
Ei bine, deși nu este rețeta clasică, se face la fel de simplu, poate chiar mult mai ușor decât cea obișnuită. Prin urmare, căpșunile le speli sub jet de apă rece, le lași la scurs și le rupi codițele.
Într-o oală de 10 l așezi un strat de caspuni și unul de zahăr și lași totul la rece 12 ore. După acest interval de timp, încălzești cuptorul, iar între timp iei cât poți de mult din siropul lăsat de fructe.
Așezi oala sau tava înaltă în cuptor și lași aproximativ 1 ora și 30 de minute la 250 de grade, apoi reduci la minim și mai lași încă 1 ora și 30 de minute. Între timp pregătești borcanele. Când dulceață este fiartă o torni în borcane cu ajutorul unui polonic mic, iar apoi le lași 24 de ore acoperite cu ceva cât să stea calde.
După acești pași esențiale poți așeza borcanele în căpară sau te poți delecta cu acest desert alături de iaurt sau o prăjtură simplă. Poftă bună!