Eton mess cu căpșuni. Rețeta unui desert tradițional englezesc cu frișcă
Cuvântul „mess” din „Eton Mess” ar putea avea mai multe semnificații. Unii spun că se referă pur și simplu la aspectul dezordonat al desertului, alții cred că este derivat din latinescul „missum”, referindu-se la o porție de mâncare. Oricare ar fi varianta corectă, acest desert este pur și simplu delicios.
- Un desert simplu și gustos
- Se prepară rapid
- Este pe placul tuturor
Pregătește-te pentru sezonul verii cu un desert gustos și fresh. Se spune că această rețetă, adorată de toată lumea, a fost inventată de bucătar în anii 1930. De atunci, a devenit un desert tradițional englezesc.
Eton mess cu căpșuni
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cel mai delicios desert cu căpșuni!
Ingrediente:
- - 200 g bezele
- - 500 g căpșuni proaspete
- - 30 g de zahăr pudră
- - 30 g zahăr tos
- - 200 g smântână lichidă pentru frișcă
- - 1 lingură coniac
- - frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Se taie câteva căpșuni în felii, se pun într-un castron, se pudrează cu zahăr tos și se aromează cu o lingură de coniac, sau de rom, după bunul plac. Ulterior, se pun la fiert, până când se obține un sos mai gros.
Se zdrobesc bezelele și se pun pe fundul castronului sau al paharului, depinde cum doriți să asamblați desertul. Se mixează frișca până când se întărește. Această compoziție se amestecă cu 300 de grame de căpșuni spălate și curățate.
Se toarnă o lingură din sosul de căpșuni peste bezele. Se adaugă compoziția cu frișcă și fructe, se pune iar un strat de bezele, sos și din nou crema. Se recomandă servirea imediată.