Flan cu prune uscate. Rețeta unui desert fin, de care te vei îndrăgosti pe loc
Puțini sunt cei care știu că prunele uscate au beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Pentru a le introduce în dieta ta, poți prepara un flan delicios. Este un desert fin, aspectuos, îndrăgit de persoane de toate vârstele. Cu siguranță, această rețetă va fi și pe placul familiei tale. Iată cum să îl prepari!
- Cel mai delicios desert
- Cum să îl prepari
- Ingredientele de care ai nevoie
Dacă nu ai încercat niciodată până acum flan cu prune uscate, e timpul să o faci! Rețeta este una simplă și nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie, însă rezultatul va fi unul spectaculos.
Flan cu prune uscate
Prunele uscate te ajută să ai oase sănătoase și mușchi puternici. Include-le în rețeta ta, pentru cel mai delicios flan pe care l-ai servit până acum.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 3 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 120 gr zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat (sau 1 lingurita esenta vanilie; sau miezul de la 1/2 pastaie vanilie)
- 1 lingură rom
- 80 gr făină
- 40 gr amidon
- 1 priza sare
- 50 gr unt
- 150 gr prune uscate
- 50 ml rom
Mod de preparare:
Prunele se acoperă cu romul încălzit și se lasă aproximativ o oră. Între timp, se unge o tavă de mărime potrivită cu unt. Separat se amestecă ouăle și zahărul. Se adaugă făină amestecată cu amidon și sare.
Peste compoziția obținută se adaugă restul de unt topit, o lingură și laptele. Se amestecă timp de câteva minute continuu. Prunele se pun pe fundul tăvii, într-un singur strat. Peste ele se adaugă compoziția.
Tava se bagă ulterior la cuptor, la 240C. Se lasă la cuptor cam 40-45 minute. Se taie cuburi și se servește la temperatura camerei.