Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Publicat pe 23.02.2025 la 11:42 Actualizat pe 23.02.2025 la 11:42
Vrei să mănânci și să slăbești în același timp? Această rețetă este alegerea potrivită! Fulgi de ovăz, gătiți cu mere și câteva condimente care îi dau savoarea pe care ți-o dorești. Totul este gata în 10 minute și are un gust delicios!
- Desertul care te ajută să slăbești
- Este delicios și vei deveni obsedat de el
Fulgi de ovăz sunt un ingredient ideal pentru slăbit. Conțin fibre, proteine și au puține calorii. Așadar, au elementele de care organismul tău are nevoie pentru a avea energie și pentru a te sătura. Această rețetă sănătoasă cu fulgi de ovăz este potrivită pentru cei care vor să slăbească câteva kilograme, dar să și se bucure de o masă delicioasă.
Rețetă pentru slăbit de fulgi de ovăz cu mere
O mulțime de rețete te învață să gătești fulgi de ovăz, însă trebuie să fii atent la ingredientele pe care le adaugi, pentru a nu acumula calorii. Această rețetă este sigură din această privință, preparatul este delicios și creează dependență!
După ce îl vei găti prima dată, te va face să îți dorești să îl mai mănânci. Unde mai pui că ai parte și de satisfacția faptului că nu te-ai îngrășat, chiar dacă ai mâncat in desert. Are multe beneficii pentru sănătate și poate fi mâncat mai ales la micul dejun.
Cum gătești fulgi de ovăz cu mere
Rețeta este simplă și ai nevoie de puțin timp petrecut în bucătărie. Combinația dintre fulgii de ovăz și textura merelor estre unică, astfel că merită să o încerci.
Lista ingredientelor pentru fulgi de ovăz cu mere
- 2 căni de fulgi de ovăz
- o jumătate de cană de nuci
- o linguriță de esență de vanilie
- o jumătate de cană de lapte vegetal
- o linguriță de semințe de chia
- 2 mere roșii medii
- un praf de sare, scorțișoară
Cum gătești fulgi de ovăz cu mere
Se curăță merele și se taie cubulețe. Se zdrobesc nucile astfel încât să fie în bucăți mici. Se pregătește un bol mare în care adaugi fulgii de ovăz, merele, scorțișoara, nucile și semințele de chia. Într-o cratiță seaprată se adaugă laptele, praful de sare și esența de vanilie. După ce s-a omogenizat, amestecul de lapte se toarnă peste cel de ovăz și se omogenizează.
Acest amestec se șpune într-o tavă de copt într-un strat uniform. Se coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35 de minute, până când se rumenește. După ce s-a copt se lasă la răcit câteva minute, apoi poate fi tăiat.